Regulatie

Trump krijgt Ongelijk: Bakkt CEO wordt senator

De Gouverneur van Georgia, genaamd Brian Kemp, heeft Kelly Loeffler, de CEO van het Bitcoin futuresplatform Bakkt, benoemd voor een zetel van in de senaat.

President Trump was niet overtuigd van Loeffler en hij had vorige week zelfs aangedrongen om in plaats van haar een andere vertegenwoordiger te benoemen. Vandaag blijkt dat Kemp ‘gewoon’ gekozen heeft voor Loeffler.


“Ik ben Pro Trump”

Loeffler vervangt oud senator Johnny Isakson. Hij is namelijk van plan om aan het eind van dit jaar met pensioen te gaan, mellde de Washington Post. Een bron vertelt wat Loeffler te zeggen heeft over de benoeming. Ze vertelt:

“Ik heb mijn hele leven niet geprobeerd Washington te bereiken. Maar dit is wat mensen over mij te weten komen: ik ben een levenslange conservatief. Pro-second amendement. Pro-leger. Pro-muur. En pro-Trump. Ik verontschuldig me niet voor mijn conservatieve waarden en zal de conservatieve uitspraken van president Trump met trots steunen. “


Trump vindt Loeffler te gematigd

Zoals Newsbit eerder heeft gemeld, waren verschillende Republikeinse partijleiders niet overtuigd van de Bakkt CEO. Ook president Donald Trump had een voorkeur voor een andere vertegenwoordiger, namelijk Doug Collins. Dit omdat Collins gezien wordt als extreem loyaal aan Trump, het wapenrecht en anti-abortusinspanningen. Naar verluid beschouwt Donald Trump de Bakkt CEO als ‘te gematigd’.

Mede daardoor was het vorige week absoluut nog niet zeker of Loeffler de nieuwe senator zou worden. De gouverneur Kemp had twee weken geleden zelfs een ontmoeting verzorgt met Trump en Loeffler. Dit om te proberen de goedkeuring van Trump te krijgen. Trump was niet overtuigd.

Toch zien we vandaag dat de CEO van Bakkt benoemd is tot senator. Verschillende analisten vertellen dat dit de acceptatie voor Bitcoin en cryptocurrencies kan gaan versnellen. Vooralsnog staat de Amerikaanse Senaat zeer conservatief tegenover digitale valuta’s. Met Kelly Loeffler in de Senaat zou dit misschien langzaam kunnen gaan veranderen.