Regulatie

Trump wil niet dat de CEO van Bakkt senator wordt

Men verwacht dat de gouverneur van Georgia, genaamd Brian Kemp, volgende week Kelly Loeffler, de CEO van Bitcoin futuresplatform Bakkt, benoemt voor een zetel in de Senaat van de Verenigde Staten. Echter, president Trump heeft zijn bedenkingen.


Wordt Bakkt CEO Loeffler een Senator?

Atalanta’s nieuwszender, genaamd AJC, meldde op 29 november dat Kemp van plan is om Loeffler te benoemen voor een zetel in de Senaat. Dit is Kemp van plan om de Republikeinse partij meer aantrekkingskracht te geven voor vrouwen. Als de CEO van Bakkt wordt benoemd, dan zal Kelly Loeffler slechts de tweede vrouw uit Georgia worden die de Amerikaanse Senaat zal dienen.

Daarnaast zal het ook financieel positief zijn voor Kemp om Loeffler te benoemen. Volgens de nieuwszender zou Loeffler de Republikeinse campagne willen steunen met haar persoonlijke fortuin. Dit zou een record bedrag op kunnen leveren.


Kelly Loeffler steunt Trump

Kelly Loeffler lijkt president Trump te steunen. In een poging om de Republikeinse goedkeuring te krijgen, zei Loeffler dat ze de grens strenger wil bewaken, drugs- en mensenhandel af wil sluiten, de zorgkosten wil verlagen en de nationale belangen van Amerika wil beschermen.

“Als ik gekozen wordt, zal ik naast president Trump en senator David Perdue staan om Amerika groot te houden,” vertelt ze.

De zetel is momenteel bezet door Johnny Isakson, die aan het einde van het jaar de Senaat zal verlaten vanwege gezondheidsproblemen. Niet-gespecificeerde Republikeinse partijofficieren hebben de nieuwszender verteld dat Kemp, naar verwachting, de benoeming van Loeffler volgende week publiekelijk zal aankondigen.


Trump is niet overtuigd

Ondanks de uitspraken van Loeffler zijn president Trump en andere Republikeinse partijleiders niet overtuigd. Hij heeft naar verluidt aangedrongen om in plaats van Loeffler de Amerikaanse vertegenwoordiger Doug Collins te kiezen. De leiders willen dat Doug Collins wordt benoemd gezien zijn loyaliteit aan Trump, wapenrechten en anti-abortusinspanningen.

Volgens de nieuwszender beschouwt Donald Trump Bakkt CEO Loeffler als ‘te gematigd’. Ook vertelde de nieuwszender dat Kemp vorige week een ontmoeting met Trump en Loeffler had. Deze ontmoeting was gepland om te proberen de goedkeuring van de president te krijgen. Echter, het mocht niet baten.

Een benoeming van Loeffler zou wel eens goed nieuws kunnen betekenen voor Bakkt en de interesse in Bitcoin. We zien de institutionele interesse in Bitcoin langzaam toenemen. Wat betekent dat steeds meer grote bedrijven BTC lijken te accepteren. Op 28 november boekte Bakkt weer een nieuw dagrecord door $42,5 miljoen dollar aan Bitcoin futurescontracten te verhandelen.