Bitcoin

Bakkt kondigt lancering van consumentenapp aan in 2020

Cryptocurrency opslag en futures-handelsplatform Bakkt heeft een App aangekondigd. Wat opvallend is, is dat koffie gigant Starbucks de App ondersteund.


Beter begrip voor digitale valuta

In een blogpost laat Bakkt weten dat het een app zal ontwikkelen. Volgens het bedrijf zal de App consumenten helpen ‘de waarde van digitale valuta te begrijpen en de manieren waarop ze deze kunnen verhandelen.’ Ook vertelt Bakkt dat consumenten meerdere keuzes willen hebben in betaalmethodes. Dat onderstreept de noodzaak voor retailers om digitale activa te accepteren. Bakkt neemt die belemmeringen weg om retailers in staat te stellen digitale activa te accepteren buiten de traditionele betalingsregelingen.

Hoewel de aankondiging vaag is over de details en functies die de app biedt, is de koffie gigant Starbucks het eerste grote bedrijf wat zich aansluit bij het platform. Maria Smith, vice-president van partnerships en betalingen van Stabucks zegt hierover het volgende:

“Als groot retailer zal Starbucks een centrale rol spelen bij het ontwikkelen van praktische, vertrouwde en gereguleerde applicaties voor consumenten. Zo kunnen zij hun digitale activa omzetten in Amerikaanse dollars die ze vervolgens bij Starbucks kunnen uitgeven.”

“Als een leider in Mobile Pay voor onze meer dan 15 miljoen Starbucks leden, streeft Starbucks naar innovatie voor het uitbreiden van betalingsopties voor onze klanten.”


Wat is nieuw?

De aankondiging van Bakkt geeft de wens aan om de omschakeling van digitale activa naar lokaal bruikbare betalingssystemen te versnellen.

De techniek die Bakkt zal gebruiken voor het omwisselen van digitale activa op verkooppunten blijft onduidelijk. De gebruik van cryptocurrencies die direct ingewisseld moeten worden bij retailers brengt nog grote uitdagingen met zich mee.


Drukke maanden voor Bakkt

Bakkt is de afgelopen maanden erg druk geweest. Ten eerste opende het bedrijf in september de handel in fysiek geleverde Bitcoin-futures op zijn platform.

Na een recordhoogte van verhandelde Bitcoin-futurescontracten, kondigde Bakkt op 24 oktober een nieuw product aan. In december gaat het namelijk volledig gereguleerde handel in Bitcoin-futures lanceren.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?