Bitcoin

Bakkt Bitcoin Futures volume Stijgt met 260%

Het Bitcoin Futures platform, Bakkt, ziet een enorme stijging in volumes. Het volume van de maandelijkse futures is op 26 oktober met 257% gestegen.


Bakkt volume stijgt met 260%

Volgens het twitter account, genaamd Bakkt Volume Bot, heeft Bakkt vrijdag 1183 Bitcoin futures contracten ter waarde van $11 miljoen dollar verhandeld. Donderdag werden er slechts 331 contracten, ter waarde van $3,1 miljoen verhandeld. Dat betekent dat het volume in één dag tijd met 257% steeg.

 
Bron: BakktBot

Vandaag, om 8 uur ‘s ochtends, ligt het volume alweer op 240 BTC ($2,3 miljoen dollar). Dit is vrij hoog aangezien de dag pas net is begonnen. De Bakkt bot geeft aan dat ook vandaag weer een nieuwe all time high bereikt kan worden in het volume van het institutionele platform.

Bakkt heeft geprofiteerd van het goede nieuws uit China, dat ervoor heeft gekozen om de blockchain technologie te omarmen.


Steeds meer interesse in Bitcoin Futures contracten

Het Bakkt futures platform werd door veel crypto investeerders aangewezen als een enorm positieve ontwikkeling. Echter, in de eerste weken na de lancering van het platform viel het volume enorm tegen. Zo werden er in de eerste dag slechts 71 Bitcoin futures contracten verhandeld. En lag het handelsvolume in de eerste week na lancering slechts rond de $5 miljoen dollar.

De Bitcoin koers kreeg een klap, mede doordat de crypto wereld meer had verwacht van het institutionele handelsplatform. Toch lieten verschillende analisten weten dat het te vroeg was om Bakkt af te schrijven.

Het kost tijd voor mensen om van de ene aanbieder naar de andere te verhuizen, tenzij er een reden voor de kosten of een reden voor de liquiditeit is,” zei Weisberger.

Ook Crypto analist Mati Greenspan vertelde in een interview aan Newsbit dat hij niet verbaasd was over de moeizame start.

“Ik vond het eigenlijk raar dat er zulke hoge verwachtingen waren van de Bakkt-lancering. Mensen hadden een beetje het idee dat er duizenden investeerders klaar zouden staan om Bitcoin-futures te kopen, of iets dergelijks. Dat was natuurlijk niet zo, en dat is ook niet gek.” vertelde hij.

De afgelopen dagen zien we dus dat het inderdaad te vroeg was om het Bakkt platform af te schrijven. De markt trekt aan en grote investeerders lijken steeds meer interesse te hebben in de Bitcoin futures contracten.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?