Regulatie Nieuws

Bank of Canada: crypto moet gereguleerd worden voordat het te groot wordt

De plaatsvervangend gouverneur van de Bank of Canada heeft gezegd dat de crypto-industrie gereguleerd moet worden, voordat deze te groot is geworden.

De recente prijsdaling van een groot aantal cryptomunten heeft regeringen over de hele wereld gealarmeerd over het risicovan cryptomunten zoals Terra. Volgens de centrale bank van Canada moet om deze reden de cryptomarkt zo spoedig mogelijk gereguleerd worden. Dit voordat de sector zo groot is geworden dat deze deze op een gegeven moment de algehele financiële markt zou kunnen neerhalen.

De cryptomarkt is een gevaar voor de hele financiële wereld

Carolyn Rogers, de senior vice-gouverneur van de Bank of Canada, zei in een interview met Reuters dat het reguleren van de sector steeds urgenter wordt naarmate meer mensen in de tokens hebben geïnvesteerd.

Rogers vertelt bang te zijn dat, aangezien de sector snel blijft groeien en nieuwe investeerders aantrekt die de risico’s niet begrijpen, een grote crypto crash uiteindelijk kan leiden tot een overloopeffect op het bredere financiële systeem.

“Crypto is een gebied dat nog klein is, maar heel snel groeit. We willen niet wachten tot het een stuk groter wordt voordat we wettelijke controles invoeren.”

De vice-gouverneur beschouwd de sector als een grotendeels ongereguleerd gebied waar investeerders proberen snelle winsten te behalen zonder veel kennis te hebben. Volgens een recent onderzoek van de bank bezat 13% van de Canadezen Bitcoin in 2021, een stijging van 5% zoals het jaar ervoor.

Ondanks de urgentie van het invoeren van relevante regelgeving, erkende ze problemen bij het categoriseren van en het toezicht houden op de activaklasse binnen het bestaande regelgevende kader.

Bitcoin is geen afdekking tegen inflatie

Zoals de meeste centrale banken in de wereld, heeft ook de Bank of Canada een vrij negatieve kijk op cryptomunten. Op de vraag of Bitcoin Canadezen kan helpen om af te zien van de decennialange inflatie, antwoordde Carolyn Rogers dat de bank cryptomunten niet als een oplossing voor inflatie ziet en het ook niet erkent als een stabiele bron van waarde. Ze gaf echter wel toe dat er enkele belangrijke innovaties plaatsvonden binnen de cryptowereld.

In tegenstelling tot haar relatief negatieve houding ten opzichte van cryptocurrencies, is de centrale bank momenteel wel bezig met het ontwikkelen van een eigen digitale valuta. In maart kondigde het een samenwerking aan met MIT voor een eenjarig onderzoeksproject om het potentiële ontwerp van een digitale valuta te onderzoeken.

Bitcoin nieuws

Kleine Bitcoin investeerders kopen na FTX implosie 96.000 BTC
Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?
Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten