Blockchain

Bank of China zet blockchain in om €2.5 miljard in financiële obligaties uit te geven

China adopteert de blockchain-technologie in een hoog tempo. Dit blijkt weer, want de Bank of China (BoC) heeft naar verluid 20 miljard Yuan (een ruime €2.5 miljard) heeft uitgegeven aan een op de blockchain-gebaseerde


Leningen

Deze fondsen worden naar verluidt gebruikt om leningen aan kleine en micro-ondernemingen in China te verstrekken. Dit ter ondersteuning van hun voortdurende ontwikkeling in de economie.

Deze leningen stijgen fors in het land. Zo gaf de Bank of China in september circa 400 miljard Yuan (€51 miljard) uit aan leningen aan ongeveer 410.000 kleine en micro-ondernemingen. Dit is een stijging van 35% tegenover een jaar eerder.


Kleine- en Micro-onderneming

Het verschil tussen een kleine onderneming en een micro-onderneming is dat een micro-onderneming maximaal 10 werknemers in dienst heeft, terwijl een kleine onderneming tot 50 werknemers kan hebben.


Digitale Economie

De Chinese overheid lijkt een steeds groter wordend belang te hechten aan een digitale economie. Zo blijkt dat de blockchain-technologie snel aan populariteit wint in het land en ondertussen al door veel bedrijven wordt gebruikt. Hierdoor heeft China een reeks aan praktische gebruiksscenario’s die al zo ver in ontwikkeling zijn, dat ze buiten het experimentele stadium zitten.


Eigen digitale munt

Hiernaast is de People’s Bank of China (PBoC) bezig met de ontwikkeling en lancering van een eigen digitale token. Hiermee wil het de Amerikaanse dollar ($) gaan uitdagen. Naar alle verwachting duurt de lancering van deze digitale munt niet al te lang meer. Er staat al een pilot gepland voor eind dit jaar (2019), in de stad Shenzhen. In deze pilot zullen een aantal banken en grote economische deelnemers digitale valutabetalingen uitgebreid gaan testen.


Cryptocurrency exchanges in China

Onlangs maakte Newsbit al bekend dat er ruim 170 cryptocurrency exchanges die actief waren in China zijn gesloten door de Chinese overheid. Hierdoor lijkt het zich voor te bereiden op een lancering van hun eigen munt, zonder tussenkomst van cryptocurrency exchanges in het land. Wil je hier nou meer over weten? Check dan even dit artikel!