Regulatie

China zal zijn cryptomunt binnen 6 tot 12 maanden lanceren

China zal zijn nieuwe digitale valuta in de komende zes tot 12 maanden gaan lanceren. De Chinese blokchain investeerder Edith Cheung zegt hier overtuigd van te zijn.


Amerika móet hier op inspelen

Edith Cheung vertelt haar netwerk dat ze met enige zekerheid kan zeggen dat de nieuwe digitale valuta van China binnen de komende zes tot twaalf maanden gelanceerd zal worden.

China heeft al een hele tijd geleden aangekondigd bezig te zijn met het ontwikkelen van de virtuele yuan. Echter, de regering heeft tot nu toe niet aangegeven wanneer de munt daadwerkelijk realiteit wordt.

Echter, Edith Cheung vertelt dat het buitenland ingespeeld moet zijn op een de digitale munt. China moet en zal het eerste land ter wereld zijn die een digitale versie van zijn munt uitgeeft.

“Ik denk echt dat de Verenigde Staten moet opschieten. Amerika moet een sterk beleid hebben, en moet tenminste een richting voor een virtuele USD gaan kiezen,” vertelt ze.

Eerder deze maand heeft een andere belegger, genaamd Jack Lee ook al laten weten dat de uitrol van de Chinese digitale valuta slechts een kwestie van tijd is. Hij vertelde dat we de munt de komende maanden al kunnen verwachten.


China blijft in de schijnwerpers staan

China blijft op dit moment volop in de schijnwerpers staan. Door de uitspraken van Xi Jingping is de cryptowereld weer opgebloeid en mede daarom volgt iedereen China op de voet.

Vooral Chinese cryptocurrencies, zoals NEO en VeChain hebben de afgelopen tijd enorme winsten geboekt. De NEO koers is bijvoorbeeld al met 100 procent gestegen.

Aan de andere kant moeten crypto investeerders uitkijken om zich blind te staren op het succes wat China de cryptocurrency wereld kan bieden. China is zeer gecharmeerd van de blockchain technologie maar dat betekent niet direct dat de huidige cryptocurrencies massaal geadopteerd worden in het land.