Altcoin

NEO prijs Stijgt met 100% dankzij uitspraken China

NEO, één van de grootste blockchain projecten van China, is bezig aan een enorme opmars, sinds de Chinese president Xi Jingping aankondigde de blockchain technologie als kernpunt van de innovatie. Sinds de uitspraak is de NEO prijs bijna 100% omhooggeschoten en de munt toont ook nu nog positieve tekenen.

 
NEO-chart

China timmert razendsnel aan ‘de blockchain weg’

De Chinese overheid vertelde zijn burgers op 25 oktober dat het land zich volop in gaat zetten op het gebied van de blockchain technologie. Dat de regering niet stil bleek al snel. Zo kwam op 28 oktober naar buiten dat de Chinese regering de blockchain technologie plotseling zo serieus neemt dat ze zelfs iedereen die het niet eens is met de technologie censureert.

Ook kwam er op 6 november naar buiten dat China zijn eerdere plannen om Bitcoin mining te verbannen schrapt. Crypto mining staat niet meer op de lijst van industrieën staat die Beijing als ongewenst acht.

Bovendien bracht het land eerder al naar buiten dat het bezig is met het ontwikkelen van een eigen digitale valuta. China timmert dus razendsnel aan de weg en dat lijkt de cryptowereld te stimuleren.


Waarom is NEO gestegen & wat kunnen we verwachten?

De vraag is nu voor crypto investeerders: Waarom is de NEO prijs zo enorm gestegen? eToro’s marktanalist Mati Greenspan vertelt aan CCN dat China’s enorme focus op het gebied van blockchain nu al voelbaar is.

“NEO is een cryptocurrency-netwerk waarvan de belangrijkste waarde propositie is dat het voldoet aan de Chinese regelgeving. Dit geeft het een enorm voordeel ten opzichte van andere Chinese cryptobedrijven.”

De, door de crypto community genoemde, ‘Chinese Ethereum’ heeft in de afgelopen week dus een stijging van bijna 100% meegemaakt. Naarmate China steeds meer blockchain ontwikkelingen doormaakt des te beter dat kan zijn voor NEO. Dit betekent dat het momentum voor lange tijd bullish kan blijven.