Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Bank of England waarschuwt voor potentiële gevaren bij investeren cryptocurrencies

De gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, heeft investeerders in cryptocurrencies gewaarschuwd voor de potentiële gevaren die eraan hangen.


Waarschuwing crypto-investeringen

Bailey heeft dan ook tijdens een conferentie laten weten bezwaar te hebben tegen het idee van cryptocurrencies. Volgens Bailey is de term ‘crypto-activa’ een geschiktere benaming was voor het beschrijven van digitale valuta’s. Bailey waarschuwde de cryptocurrency-investeerders dan ook als volgt:

“Het spijt me, maar ik ga dit weer heel bot zeggen: koop cryptocurrencies alleen als je bereid bent al je geld te verliezen.”

Hiermee wijken de opmerkingen van de gouverneur lijken hiermee sterk op de verklaringen van de financiële toezichthouder van het Verenigd Konkinkrijjk (VK). Deze toezichthouders waarschuwde het Britse publiek recentelijk nog voor het risico van aanzienlijke verliezen door crypto-investeringen. Alhoewel de markt momenteel sterk lijkt, zou dit natuurlijk in de toekomst kunnen veranderen.


Opschalen toezicht potentiële belastingontduikers

Bailey komt nu met deze opmerkingen tijdens een enorme prijsstijging van verschillende cryptocurrencies, waarbij zelfs meerdere records verbroken zijn. Alhoewel de BoE-gouverneur zelf van mening is dat cryptocurrencies een intrinsieke waarde heeft, denkt hij wel dat mensen er flinke haarde aan hechten, omdat ze zeker wel extrinsieke waarde kunnen hebben.

Waar de BoE-gouverneur wellicht niet al teveel denkt aan de waardepropositie van cryptocurrencies, negeert de belastingdienst van het land niet de mogelijkheid dat waardevolle digitale valuta gebruikt worden om belastingen mee te vermijden. Om deze reden zijn er inmiddels plannen aangekondigd om het toezicht op potentiële belastingontduikers via cryptocurrencies op te schalen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten