Stablecoin
Regulatie

Bank of Israel komt met consultatiedocument voor stablecoin-regulering

De Bank of Israel (BoI) heeft een consultatiedocument uitgegeven waarin een plan gekoppeld is om stablecoins te reguleren.

Consultatiedocument is vrijgegeven

De commissie, onder leiding van vice-gouverneur Andrew Abir, heeft een consultatiedocument uitgebracht waarin het belang benadrukt wordt van het mogelijk codificeren van de voorgestelde maatregelen in de wet of het vaststellen van regels door regelgevende instanties. Het document heeft alle juridische, monetaire, regelgevende en technologische aspecten van stablecoins in overweging genomen.

Het hoofddoel van het document is het minimaliseren van de risico’s die gepaard gaan met stablecoins door middel van proactieve maatregelen, zoals het verbod op algoritmische stablecoins. Dit type crypto-activum is afhankelijk van 2 soorten tokens, namelijk een stablecoin en een ander crypto-activum dat het ondersteunt, waarbij het algoritme of het smart contract de onderlinge relatie regelt.

De Bank of Israel is bezorgd over algoritmische stablecoins vanwege de de-pegging van TerraUSD (UST), wat leidde tot de ineenstorting van het Terra-ecosysteem. Het consultatiedocument bevat ook richtlijnen om ervoor te zorgen dat gereserveerde activa 100% van de verplichtingen van een stablecoin dekken. De Bank of Israel zal toezichthoudende functies krijgen, terwijl de emittenten van stablecoins verwacht worden om de aflossing binnen 2 werkdagen toe te staan en reserveactiva te scheiden.

De bank onthulde verder dat ze Europese regelgeving heeft geanalyseerd en dat ze enkele van haar concepten zou kunnen overnemen om lokale wetten aan te vullen.

Paxos wordt onderzocht voor aanbieden van niet-geregistreerde effecten

Paxos, gevestigd in de VS, heeft aangekondigd dat het stopt met zijn samenwerking met de populaire cryptocurrency-exchange Binance en het slaan van BUSD-tokens. Dit besluit komt voort uit problemen met de Securities and Exchange Commission (SEC) en het New York Department of Financial Services, die Paxos hebben opgedragen te stoppen met het maken van het token.

Paxos-functionarissen hebben verklaard dat het bedrijf nog steeds een sterk wettelijk kapitaal heeft om zijn klanten te beschermen en dat de bedrijfsbalans in staat is om zijn zakelijke doelen op de lange termijn te ondersteunen. Ze hebben ook onthuld dat het stopzetten van de samenwerking met Binance geen invloed zal hebben op hun vermogen om nieuwe of bestaande klanten te blijven bedienen.

Volgens gegevens afkomstig van Coingeek.com onderzoekt de SEC Paxos vanwege het aanbieden van niet-geregistreerde effecten aan het publiek via BUSD-tokens. Paxos probeert te beslissen of het de beslissing van de SEC voor de rechtbank zal aanvechten of een schikkingsovereenkomst moet sluiten.

Als er een schikkingsovereenkomst wordt gesloten, kunnen andere uitgevers van stablecoins mogelijk besluiten om zich te registreren bij de SEC. Als er echter een juridische strijd plaatsvindt, kan dit de marktkapitalisatie van BUSD en Paxos beïnvloeden.

Regulatie nieuws

Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Hoe de Federal Reserve de rente kan verlagen, zonder de rente te verlagen
Taiwanese cryptobedrijven sluiten zich aan bij vereniging voor zelfregulering
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken