Bank of Korea (BoK)
Regulatie

Bank of Korea mag lokale cryptobedrijven gaan onderzoeken

De Zuid-Koreaanse Centrale Bank, de Bank of Korea, heeft toestemming gekregen om haar onderzoek naar exploitanten en emittenten van cryptocurrencies te intensiveren als onderdeel van bredere discussies over de regulering van virtuele activa in het land.

Concurrentie tussen centrale bank en financiële toezichthouder

Op 20 april berichtte het lokale medium The Korea Herald dat de Bank of Korea (BoK) de bevoegdheid heeft gekregen om exploitanten van bedrijven gerelateerd aan cryptocurrency te onderzoeken.

Er is sprake van concurrentie tussen de Zuid-Koreaanse centrale bank en de financiële toezichthouder van het land, de Financial Services Commission (FSC), als het gaat om de regulering van de crypto-industrie. Uiteindelijk zal de FSC echter beslissen over de regulering van de digitale activasector.

De Bank of Korea heeft haar zorgen geuit over de financiële stabiliteitsrisico’s van stablecoins en kan nu transactiegegevens opvragen bij crypto-uitwisselingen.

Gegevens over digitale valuta mogen worden opgevraagd

Een functionaris van de Politieke Zakencommissie van de Nationale Assemblee bevestigde vorige week dat de BoK het recht heeft om gegevens op te vragen bij exploitanten van digitale valuta. Het officiële standpunt van de FSC over deze kwestie zal bekend worden gemaakt tijdens een subcommissievergadering op 25 april, wat volgens het rapport zal bijdragen aan een snellere uitrol van de Zuid-Koreaanse wetgeving omtrent virtuele activa.

Kim Han-gyu, wetgever van de Democratische Partij en de indiener van de Crypto Assets Act van het land, verklaarde: “De Financial Services Commission geeft toe dat het noodzakelijk is dat de Bank of Korea het recht heeft om gegevens op te vragen, maar ze weigert om vermeld het op de rekening.”

Alhoewel de Zuid-Koreaanse regering heeft geprobeerd om de regulering van cryptocurrencies te bevorderen, is er onenigheid geweest tussen de centrale bank en de FSC over wie de controle zou moeten hebben.

De FSC heeft gewaarschuwd dat als de centrale bank de regie krijgt over crypto, dit de boodschap zal uitdragen dat digitale activa dezelfde status hebben als traditionele financiën. Eerder heeft de voorzitter van de FSC verklaard dat hij crypto niet beschouwt als een financieel actief.

Conflict over crypto-regelgeving

De afgelopen drie jaar is er een conflict geweest tussen twee instellingen over crypto-regelgeving. Functionarissen van de Political Affairs Committee, een afdeling van de State Affairs Commission van het land, hebben de FSC ervan beschuldigd haar positie als crypto-regulator te monopoliseren.

De recentste ontwikkeling houdt in dat zowel de Zuid-Koreaanse centrale bank als haar financiële toezichthouder nu in staat zijn crypto-operators te onderzoeken en volledige toegang hebben tot transactiegegevens.

Regulatie nieuws

Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken