morgan stanley
Bitcoin

Bankgigant Morgan Stanley voorspelt ‘crypto-lente’ maar waarschuwt voor risico’s

De Amerikaanse bankgigant Morgan Stanley voorspelt een zogenaamde “crypto-lente” en verwacht dat de zwaarste fase van de cyclus voorbij is. Volgens Morgan Stanley is een periode van prijsherstel aanstaande en eigenlijk zien we dat nu al gebeuren met de Bitcoin koers, die de afgelopen dagen als een raket gestegen is.

Waarom schiet de Bitcoin koers omhoog?

De reden dat we volgens Morgan Stanley aan het begin van een zogenaamde crypto-lente staan is de volgende Bitcoin halving die voor de deur staat. Eind april of begin mei 2024 halveert de blokbeloning voor miners binnen het netwerk van Bitcoin en dat is volgens de bankgigant het signaal voor een nieuwe bullmarkt.

“De schattingen over wanneer de volgende Bitcoin halving zal plaatsvinden verschillen, maar de geschiedenis wijst erop dat deze ergens rond april 2024 zal plaatsvinden. Gebaseerd op de huidige dage lijkt de crypto-winter verleden tijd en staat de lente voor de deur.

Het is echter wel belangrijk om te weten dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst. Potentiële risico’s als het breken van de encryptie, bugs in de software, een recessie of een overheidsaanval kunnen nog roet in het eten gooien”, aldus Morgan Stanley.

Afgelopen jaar zei voormalig Morgan Stanley CEO John Mack dat financiële transacties en het verhandelen van assets in de toekomst zomaar eens digitaal (op de blockchains) zou kunnen plaatsvinden, omdat het leven steeds meer om computers draait.

Het gemak van Bitcoin

“Vijftig jaar van nu kunnen digitale assets misschien wel de belangrijkste manier zijn waarop monetaire transacties plaatsvinden. Het is eenvoudig om assets over te maken. Je hoeft je geen zorgen te maken over de bank waar je assets staan. Alles staat op de computer.

Je moet er voor zorgen dat het beschermd en beveiligd is en dat niemand zomaar kan inbreken.

Maar vijftig jaar van nu denk ik dat dingen nog meer elektronisch zullen zijn en dat computer zullen bepalen hoe we handelen, risico nemen en ervoor zorgen dat er geen fouten worden gemaakt”, aldus John Mack.

Dat zijn grote woorden die komen van een grootheid uit de traditionele financiële industrie.

Wat denk jij? Is Bitcoin de toekomst van het financiële systeem?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers