Sam Bankman Fried (SBF)
Blockchain

Bankman-Fried: Ik ga hoorzitting in Washington niet bijwonen vanwege ‘Paparazzi-effect’

Sam Bankman-Fried zei dat hij niet persoonlijk zal verschijnen op de hoorzitting van de House Committee in Washington D.C. vanwege het “Paparazzi-effect” dat zijn aanwezigheid zou veroorzaken.

Getuigenis tijdens de hoorzitting

Toen luisteraars van een live Twitter Spaces-interview de oprichter van de gevallen FTX exchange vroegen naar waarom hij niet aanwezig zou zijn bij de hoorzitting, zei Bankman-Fried wel dat hij wellicht in zou bellen.

Na een lange discussie met House Financial Services voorzitter Maxine Waters op Twitter, bevestigde Bankman-Fried eind vorige week dat hij zou getuigen voor de commissie. Deze belofte trok hij maandag echter in. Hij zei hierover het volgende:

“Het is voor mij momenteel erg moeilijk om te reizen omdat het paparazzi-effect vrij groot is.”

Bankman-Fried voegde eraan toe dat hij woensdag geen nieuwe hoorzitting met de Senaatscommissie zal bijwonen. De ex-CEO bevindt zich momenteel op de Bahama’s, waar hij vandaag ook is opgepakt door de politie.

Ineenstorting van exchange FTX

FTX was ooit een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, maar ontplofte vorige maand op spectaculaire wijze. De val van FTX was gedeeltelijk te wijten aan de exchange die naar verluidt klantgeld gebruikte dat in crypto was geïnvesteerd om risicovolle investeringen te doen. Dit werd gedaan via het dochterbedrijf genaamd Alameda Research.

Alameda was een handelsfirma die in 2019 ook werd opgericht door Bankman-Fried. De oprichter zei dat hij in 2021 stopte met de dagelijkse werkzaamheden. Het zal de eerste keer zijn dat SBF in het openbaar voor wetgevers verschijnt sinds de ineenstorting van de exchange.