Regulatie Nieuws

Bankman-Fried: Strengere regulering van crypto-exchanges zou positief zijn

Volgens de CEO van de cryptoderivaten-exchange FTX, Sam Bankman-Fried, heeft laten weten dat een strengere regulering van crypto-exchanges positieve effecten kan hebben voor beleggers.


Controles kunnen goed uitpakken voor consumenten

Dit gaf hij aan tijdens de bespreking van strengere voorschriften en kaders voor crypto-exchanges met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Het is echter nog een lange weg te gaan voordat dit goed opgezet is. Hij zegt hierover het volgende:

“Het duurt nog lang maar het is absoluut noodzakelijk, en we zijn er heel erg voor.”

Bankman-Fried gaf verder aan dat wanneer de strengere controles op leenproducten goed uitgevoerd worden, deze uiteindelijk geweldig kunnen zijn voor consumenten. “Mogelijk kunnen ze zelfs een veel hoger rendement op hun activa behalen hierdoor”, aldus Bankman-Fried.


Stablecoin-verbod en NFT-ruimte

Verder gaf Bankman-Fried aan dat hij een verbod op stablecoins triest zou vinden, gezien het nut ervan. Volgens Bankman-Fried zijn er nog meerdere andere manieren van regelgevende interventies direct zonder een verbod in te voeren.

Naar verluidt wil de FTX Crypto Exchange zijn aanwezigheid in de Non-Fungible Token (NFT)-ruimte vergroten. Dit wil het platform doen door zijn eigen marktplaats op te bouwen waarmee de concurrentie met OpenSea aangegaan kan worden. Volgens de huidige president van FTX.US, Brett Harrison, zou de infrastructuur inmiddels al gebouwd zijn.

Volgens de crypto-exchange zou zijn eigen NFT-platform over ongeveer een maand beschikbaar kunnen komen, mochten er geen gekke dingen gebeuren. Het is echter nog even afwachten of dit ook daadwerkelijk het geval gaat zijn, of dat zij onverwacht nog vertraging oplopen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten