Regulatie Nieuws

Barclays stopt betalingen aan crypto exchange Binance

Klanten hebben gemeld dat Barclays de afgelopen week betalingen aan de populaire cryptocurrency-exchange van Binance heeft geblokkeerd. De financiële dienstverlener heeft inmiddels aan kaarthouders bevestigd dat Barclays debet-/creditcardbetalingen tot nader order niet zijn toegestaan.


Ontevreden klanten

Een van de mede-oprichters van het crypto-investeringsdashboard van Wealth Kode, die Lee op Twitter volgt, plaatste maandag een sms-bericht van Barclays. Hierin stond het volgende:

“Omdat je dit jaar een betaling aan Binance hebt gedaan, willen we je laten weten dat we tot nader order geen betalingen per creditcard/debetkaart meer aan Binance maken. Dit is om uw geld veilig te houden. Zoek voor meer informatie online naar FCA Binance. Het spijt ons voor eventuele overlast die dit voor u kan veroorzaken.”

Lee voegde er het volgende aan toe: “Ik denk dat je hier een klant gaat verliezen. Je kunt me niet vertellen waar ik mijn geld kan uitgeven.” Hij was niet de enige ongelukkige klant van Barclays en Binance die deze week zijn frustratie op Twitter uitte.

Barclays wil de schade beperken nadat ontevreden klanten negatieve feedback geven op Twitter over het nieuwe beleid. De accountmanager van de bank voor sociale media verwijst Binance-gebruikers door naar de Financial Conduct Authority van de website van het Verenigd Koninkrijk. Hier staat ‘nadere informatie over Binance en beleggen in crypto-activa in het algemeen’.


Nieuwe Britse regelgeving

Op 26 juni waarschuwde de FCA consumenten dat Binance Markets Limited (BML) niet langer mag deelnemen aan gereguleerde financiële diensten in het Verenigd Koninkrijk. De Britse regelgevende instantie gaf ook enkele algemene richtlijnen over investeren in cryptocurrency:

“Wees op uw hoede voor advertenties online en op sociale media. Vooral voor degenen die een hoog rendement beloven op investeringen in cryptoasset of cryptoasset-gerelateerde producten. Hoewel we cryptoassets zoals Bitcoin of Ether niet reguleren, reguleren we wel bepaalde cryptoasset-derivaten (zoals futures-contracten, contracten voor verschil en opties) Ook beheren we cryptoassets die we als ‘effecten’ zouden beschouwen.”

Binance heeft gebruikers echter in een verklaring op donderdag verduidelijkt dat BML een afzonderlijke zakelijke en juridische entiteit is. Het bevel van de FCA sluit Binance.com niet uit om zaken te doen met inwoners van het Verenigd Koninkrijk. De waarschuwingen van de FCA hebben ook een effect gehad op andere Britse banken. Naar verluidt zijn ook de Britse Monzo en Starling Banks begonnen met het blokkeren van betalingen aan Binance en andere crypto-exchanges.

De embargo’s van FCA en Barclays op Binance-activiteiten in het VK horen bij een reeks regelgevende maatregelen die zijn genomen tegen de liquiditeitsmarkt van oprichter Changpeng Zhou. De crypto-exchange heeft onlangs ook te maken gehad met nieuwe regelgevende beperkingen. Het gaat om beperkingen in Thailand, de Kaaimaneilanden, Canada, Japan en de Verenigde Staten. Binance Coin (BNB) handelt op dit moment net onder $300. Dat is een daling van 24% vergeleken met de afgelopen 30 dagen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten