Blockchain

Basketbalteam Boston Celtics sluit zich aan bij fantokenplatform van Socios

Het op de blockchain gebaseerde platform, Socios, is onder andere verantwoordelijk is voor het tokeniseren van veel sportfranchises. Zij hebben nu laten weten dat het Amerikaanse basketbalteam van Boston Celtics zich bij zijn selectie zal gaan voegen.


Verbeteren fanbetrokkenheid

Via een aankondiging van de National Basketball Associtiation (ofwel de NBA) heeft Socios laten weten dat zij een belangrijke aanwezigheid zal hebben op de website van de Celtics. Het is op dit moment nog niet bekend of de spelers van de Celtics allemaal gesymboliseerd zullen worden voor digitale verzamelobjecten. Het is wel duidelijk geworden dat Socios het logo van de Celtics gaat inzetten voor hun internationale marketing activiteiten.

Volgens de CEO van Socios, Alexandre Dreyfus, gaat deze samenwerking leiden tot een ‘verbeterde fanbetrokkenheid voor fans van de Celtics’. Dit zou kunnen suggereren dat basketbalfans mogelijk tokens kunnen inwisselen bij het team voor team afhankelijke beloningen. Zo zou je je bijvoorbeeld tickets kunnen kopen via dergelijke tokens, maar onder andere ook team merchandise.


Steeds meer bedrijven komen op deze markt

De tokenisatie van professionele spelers uit verschillende sporten en franchises lijkt een enorm competitief spel te zijn geworden. Meerdere bedrijven zijn inmiddels deze markt in gestapt en kondigen regelmatig soortgelijke partnerschappen aan. Een voorbeeld hiervan zijn de Portland Trail Blazers, die onlangs een samenwerking gestart zijn met Crypto.com. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Dat de Boston Celtics zich nu aansluiten bij Socios.com is een enorm belangrijke mijlpaal. De Celtics zijn een grote kracht geweest binnen de NBA en hebben om deze reden dan ook 17 wereldkampioenschappen gewonnen. De afgelopen jaren lijkt het team echter iets minder sterk: de laatste wereldkampioenschapsoverwinning was namelijk in 2008.