Shiba Inu, SHIB
Shiba Inu

Bearish signalen voor Shiba Inu koers: Is een crash onvermijdelijk?

Er breken mogelijk moeilijke tijden aan voor Shiba Inu, waarschuwen analisten. Op basis van on-chain indicatoren concluderen zij dat de Shiba Inu (SHIB) koers in de problemen zit.

De populaire memecoin heeft de afgelopen weken een volatiele periode doorgemaakt, en dit zou nog kunnen aanhouden. De SHIB-prijs worstelt om boven de cruciale grens van $0,000014 te blijven, wat volgens experts reden tot zorg is. Moeten we ons voorbereiden op een verdere daling van de Shiba Inu prijs?

Een cruciale grens

De SHIB koers heeft de afgelopen week behoorlijke schommelingen doorgemaakt. Vorig weekend stond de populaire memecoin nog op $0,0000155, maar afgelopen maandag crashte de prijs naar $0,000011, een daling van maar liefst 30% in slechts enkele dagen.

Sindsdien is de koers enigszins hersteld en ligt momenteel op $0,00001389. Echter, de weerstand op het niveau van $0,000014 blijft een lastige barrière voor SHIB om definitief te doorbreken.

52 procent van de investeerders in het rood

Een diepere analyse van de on-chain data van de memecoin bevestigt de mogelijkheid van bearish prijsactie voor Shiba Inu. Zo blijkt dat een aanzienlijk aantal investeerders momenteel verlies lijdt, met 52% van de beleggers die hun positie in het rood ziet staan. Deze situatie kan de druk op investeerders vergroten om te verkopen, gedreven door hun teleurstelling over de recente prijsontwikkeling van SHIB.

Stagnerende netwerkgroei en afname in activiteit

Helaas is er meer slecht Shiba Inu nieuws. De groei van het Shiba Inu-netwerk blijft namelijk beperkt. Volgens gegevens van IntoTheBlock is de netwerkgroei zelfs met 0,31% afgenomen, wat erop wijst dat het platform moeite heeft om zijn gebruikersbasis uit te breiden.

Deze beperkte groei kan een blijvende impact hebben op de koers van de memecoin, doordat de vraag naar de onderliggende munt mogelijk afneemt. Bovendien neemt het aantal grote transacties op het SHIB-netwerk af, wat erop duidt dat ook de bestaande gebruikers minder actief zijn.

Shiba Inu nieuws

Bekende investeerder blijft bullish over Shiba Inu ondanks koersdalingen
Shiba Inu: Wat september voor de koers kan betekenen
Shiba Inu komt deze week met een groot aantal belangrijke updates 
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’