Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bearish voor Bitcoin: Veel BTC tokens verstuurt naar exchanges

On-chain data leert ons dat de grote exchanges momenteel een flinke piek aan Bitcoin instromen zien. Vaak is het een bearish signaal als mensen in grote hoeveelheden Bitcoin naar de beurs sturen. Die Bitcoin kunnen daarna immers met één druk op de knop verkocht worden.

Gemini ziet grote instroom

De “All Exchanges Netflow” is een indicator van CryptoQuant die de netto-instroom bij de grootste handelsplatformen op aarde meet. Een positieve netto-instroom betekent dat er meer Bitcoin op de exchanges staat en andersom. De afgelopen 24 uur noteerden de grote beurzen een flinke positieve netto-instroom en dat lijkt voor de rest van de maand juli een slecht teken. Iets eerder zagen we een nog grotere positieve netto-instroom, maar die werd geneutraliseerd door een negatieve piek.

De analist van CryptoQuant die deze data deelt, geeft aan dat vooral Gemini een grote instroom moest opschrijven. Gemini staat over het algemeen bekend als een platform waar whales graag op handelen. De kans is dus groot dat het gaat om enkele rijke individuen die de situatie niet vertrouwen en hun Bitcoin daarom in ieder geval op scherp hebben staan op een beursplatform.

De Bitcoin en Ethereum koers

Als we naar de Bitcoin koers kijken is daar op dit moment niet zoveel van te merken. Voor de afgelopen 24 uur noteren we een plus van 2,80 procent en daarmee staan we op een koers van 21.324 dollar. Veilig boven de psychologische grens van 20.000 dollar, de all-time high van de bull run van 2017. De grote winnaar van de afgelopen 24 uur is echter Ethereum, dat een plus van 10,70 procent mag opschrijven.

Daarmee komt Ethereum over de hele week gemeten zelfs op een plus van 13,82 procent uit. Een stijging die waarschijnlijk gekoppeld is aan het enthousiasme over de aanstormende Merge. Het Ethereum team heeft met 19 september 2022 zelfs een voorlopige datum geprikt voor de grote transitie. Wat dat betreft staan ons twee spannende maanden te wachten die de Ethereum koers mogelijk een hoop goeds zullen brengen.

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten