Regulatie Nieuws

Bedrijven in New York vragen aanvragen van crypto-mining vergunningen te weigeren

Kathy Hochul, de gouverneur van de Amerikaanse staat New York, is inmiddels meerdere keren benaderd door lokale bedrijven om aanvragen van vergunningen te weigeren voor het ombouwen van de oude fossiele brandstofcentrales van de stad tot crypto-mijncentra.


Weigeren van Proof-of-Work-miningfaciliteiten

Het verzoek komt naar verluidt in de vorm van een brief, die medeondertekend is door een aantal organisaties, bedrijven en vakbonden. In deze brief wordt een milieubeoordeling opgeroepen voor Proof-of-Work crypto-mining in New York. Om deze milieureden wordt er bij de gouverneur op aangedrongen om nieuwe aanvragen te weigeren. Op deze manier kan het Greenidge Generating Station en de Fortistar North Tonawanda-centrales niet worden omgezet crypto-miningfaciliteiten. Hierover wordt het volgende in de brief gemeld:

“Proof-of-Work cryptocurrency-mining gebruikt enorme hoeveelheden energie om de computers van stroom te voorzien die nodig zijn om zaken te doen – mocht deze activiteit zich uitbreiden in New York, dan zou dit de klimaatdoelstellingen van New York die zijn vastgelegd in de Climate Leadership and Community Protection Act drastisch kunnen ondermijnen.”


Verminderen van uitstoot van broeikasgassen

Door het opnieuw inschakelen van de elektriciteitscentrales op fossiele brandstof zou de voortgang van de Amerikaanse staat op het gebied van de mandaten voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen ernstig in gevaar brengen, aldus de brief. De bedrijven citeerden bovendien ook de commissaris van de New Yorkse staat, Basil Seggos, van het Department of Environmental Conservation, die zei dat “Greenidge de klimaatwet van New York niet heeft nageleefd.”

Onder verwijzing naar de noodzaak van een geheel volledige milieubeoordeling die betrekking heeft tot de uitstoot van broeikasgassen, wordt er in de brief geëist dat de regering van Hochul de titel V-luchtvergunningen voor de twee fossiele brandstoffaciliteiten weigert.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten