De Metaverse
Regulatie

Beijing maakt tweejarig ontwikkelingsplan voor Metaverse bekend

Het gemeentebestuur van Beijing heeft een tweejarig Metaverse innovatie- en ontwikkelingsplan onthuld. Het plan zou alle districten verplichten zich te houden aan het onlangs vrijgegeven Web3-innovatieplan.

Het actieplan en innovatieplan

In het actieplan voor de ontwikkeling wordt verwezen naar de Metaverse als een nieuwe generatie van informatietechnologie en innovatie die de groei van internet naar web 3 kan bevorderen.

In het innovatieplan wordt vooral gekeken naar de bevordering van de ontwikkeling van Metaverse gerelateerde industrieën en het helpen van Beijing bij het bouwen van een referentiestad voor de digitale economie.

Ook zouden diverse districten vereist worden om een technologische infrastructuur te bouwen op stedelijk niveau en het gebruik ervan te bevorderen. Het ontwikkelingsprogramma zou de integratie zien van technische middelen zoals 3D-visualisatie en GIS (Geografisch Informatiesysteem) om een ​​visueel digitaal platform voor stedelijke ruimte te bouwen en de lay-out van digitale native intelligente infrastructuur op de juiste manier te bevorderen. Het document meldde hierover het volgende:

Bevorder digitale onderwijsscenario’s, ondersteun diepgaande samenwerking tussen Metaverse-gerelateerde technologiebedrijven en onderwijsinstellingen, breid intelligente en interactieve online onderwijsmodellen uit en ontwikkel industriebrede digitale onderwijsplatforms.

Naar verluidt worden districten en lokale gemeenten ook opgedragen om financiële en personele ondersteuning te bieden om een ​​virtual reality te bouwen. De gemeentelijke overheid van de Chinese stad eiste tevens het volgen van non-fungible token (NFT) technologietrends en het onderzoeken van regelgevende sandbox-programma’s om innovatie nog verder te ondersteunen.

Veel interesse in Metaverse

Waar China aan de ene kant bekend staat om zijn anti-crypto houding, tonen ze wel interesse in de Metaverse-wereld. Voor Beijing nam ook Shanghai al een vergelijkbare stap met een vijfjarenontwikkelingsplan voor de Metaverse. De interesse van de overheid in opkomende technologie heeft echter niet geleid tot gunstige regelgeving voor technologiebedrijven die hetzelfde idee onderzoeken.

Het is echter niet bekend of de anti-crypto houding van China het voor altijd zal volhouden, maar op de korte termijn lijken ze niet van mening te veranderen.

Regulatie nieuws

Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
‘Sam Bankman-Fried begreep door autisme niet wat hij deed’
SEC eist recordbedrag van 2 miljard dollar van Ripple
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?