crypto crash
Bitcoin

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom

De bekende Nederlandse crypto-analist en YouTuber Michaël van de Poppe heeft aangekondigd dat hij al zijn Bitcoin gaat verkopen. In een nieuwe video deelt hij zijn strategie om zijn investeringen te verleggen naar altcoins, die volgens hem momenteel ondergewaardeerd zijn.

Het is tijd om altcoins te kopen

Van de Poppe gaf geen specifieke tips over in welke altcoins hij precies investeert, maar benadrukte dat zijn besluit gebaseerd is op het potentieel voor hogere rendementen van deze altcoins in vergelijking met Bitcoin.

Hij verwacht dat de markt zich zal herstellen zodra de macro-economische druk afneemt en de liquiditeit toeneemt, mogelijk door een hervatting van kwantitatieve versoepeling.

Volgens van de Poppe bieden deze factoren een gunstige omgeving voor altcoins, wat hen op de lange termijn aantrekkelijker maakt voor beleggers.

De 4 fases van een bull run

Van de Poppe beschreef ook de verschillende fases van een crypto bull cyclus die leiden tot “Altseason”:

  1. Bitcoin: Geld stroomt voornamelijk naar Bitcoin, wat prijsstijgingen veroorzaakt.
  2. Ethereum: Ethereum begint Bitcoin te overtreffen, wat leidt tot gesprekken over de ‘flippening’.
  3. Grote altcoins: Grote altcoins schieten omhoog.
  4. Altseason: Alle altcoins, inclusief meme-coins, ervaren significante prijsstijgingen en euforie heerst in de markt.

Van de Poppe merkt op dat we eigenlijk de hele tijd in fase 1 zijn blijven hangen, waar Bitcoin het grootste deel van de investeringen aantrekt. Dit is waarom hij nu zijn Bitcoin verkoopt en altcoins koopt.

Van de Poppe erkent de risico’s die gepaard gaan met het verhandelen van altcoins. Toch meent hij, op basis van zijn ervaring en de marktcycli van de afgelopen jaren, dat de potentiële opbrengsten de risico’s rechtvaardigen.

Door slim te handelen en het marktsentiment nauwlettend te volgen, hoopt hij zijn portfolio te optimaliseren en zich voor te bereiden op toekomstige groei.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli