Crypto analist
Altcoin

Bekende trader: Altcoins bereiken ‘verkoop je huis’-niveaus

Bitcoin (BTC) maakte dinsdagavond een pijnlijke crash door, waarbij de rest van de cryptomarkt zoals gebruikelijk mee naar beneden werd getrokken. Zoals we de laatste tijd vaker hebben gezien, kregen altcoins de zwaarste klappen te verduren. 

Terwijl sommigen in paniek hun investeringen verkopen, zien anderen juist grote kansen. De bekende crypto-trader Luke Martin behoort duidelijk tot die laatste groep en deelde met zijn volgers dat er een sterk koopsignaal is verschenen.

Historisch koopsignaal voor altcoins

Al de gehele cyclus presteren veruit de meeste altcoins een stuk minder goed dan Bitcoin, wat naar voren komt in de sterke opmars van de Bitcoin dominantie. Of er een ommekeer aan zit te komen is een discussie op zichzelf, maar Martin verwacht in ieder geval dat altcoins een mooie tijd tegemoet zullen gaan.

Afgelopen dinsdag liet de trader zijn honderdduizenden X-volgers weten dat altcoins zich momenteel op het ‘’verkoop je huis om meer te kopen’’ niveau bevinden. 

Hij deelde de zogenoemde ‘alts buy signal’ grafiek die traders een indicatie geven wanneer de algehele altcoinmarkt een goed koopmoment bereikt op basis van historische data. De grafiek heeft nu zijn laagste in meer dan drie jaar bereikt, wat in het verleden vaak gevolgd werd door explosieve prijsstijgingen.

Martin gaf aan dat toen het dergelijke koopsignaal in de zomer van 2020 voor Bitcoin verscheen, de Bitcoin koers in de tweede helft van dat jaar van $10.000 naar $60.000 ging.

Dit biedt natuurlijk allerminst garantie dat er nu vuurwerk op komst is voor altcoins, maar het is wel degelijk een interessant datapunt.

Altseason op komst?

Al maandenlang kijkt het cryptoland reikhalzend uit naar de komst van een befaamd altseason – een periode waarin Bitcoin het aflegt tegenover de rest van de markt. De vierjaarlijkse rotatie naar altcoins laat vooralsnog op zich wachten, hoewel de allereerste stappen deze maand wellicht zijn gezet.

Vanmorgen kon je namelijk lezen dat on-chain analysebureau Santiment concludeerde dat handelaren ‘’een toenemend potentieel in ETH, SOL en andere altcoins zien nadat deze zich sterk hebben hersteld sinds de crash van 5 augustus.

Vandaag presteert Ethereum (ETH) in ieder geval een stuk beter dan Bitcoin. Terwijl Bitcoin slechts 1,15% in de plus staat ten opzichte van 24 uur geleden, heeft Ethereum in dit tijdsbestek een prijsstijging van meer dan 4% laten zien. Echter is het natuurlijk nog te vroeg om van een altseason te spreken.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Altcoin nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Nederlandse analist Michaël van de Poppe: Deze crypto kan komende maand 46% stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt