Crypto Regulation
Regulatie

Medewerkers van Biden plannen bijeenkomst met Blockchain Association

De Blockchain Association, een cryptocurrency belangenbehartigingsgroep in de Verenigde Staten (VS), is begonnen met het deelnemen aan de eeuwenoude praktijk genaamd lobbyen. Het heeft naar verluidt inmiddels al een bijeenkomst weten te plannen met een aantal sleutelfiguren binnen de nieuwe Biden-administratie. Op deze manier wil de Blockchain Association pleiten voor een gunstigere regelgeving voor de cryptocurrency-ruimte.


Bijeenkomst gepland en in gesprek met Blockchain Association

De uitvoerend directeur van de belangenbehartigingsgroep, Kirstin Smith, heeft inmiddels een verklaring afgelegd over deze kwestie. Hieruit werd duidelijk dat er inmiddels een bijeenkomst gepland is met bepaalde sleutelfiguren binnen de nieuw opgerichte Biden-administratie die eerder dit jaar ingegaan is.

Onder deze sleutelfiguren van het Witte Huis vallen onder andere Wally Adeyemo, de voormalige BlackRock-directeur en kandidaat-adjunct-secretaris en Janet Yellen, de minister van Financiën. Daarnaast zijn verschillende vertegenwoordigers van het Amerikaanse Treasury Department in gesprek met de Blockchain Association.


Veranderen standpunt Yellen

Het belangrijkste doel van deze gesprekken zijn volgens de belangenbehartigingsgroep om een beter begrip te geven van de daadwerkelijke waarde van cryptocurrencies en de achterliggende blockchain-technologie.

De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, is momenteel nog een beetje terughoudend richting de community van cryptocurrency. Dit kwam naar verluidt omdat ze de digitale activaklasse destijds een inefficiënt middel vond voor wat voor type transactie dan ook. Ook gaf ze aan dat het destijds niet zo vaak als transactiemechanisme gebruikt werd. Dit standpunt lijkt niet meer van deze tijd te zijn en daarom wil de Blockchain Asssociation deze dan ook maar al te graag veranderen.

Het is benoemingswaardig dat Yellen niet tegen de gedecentraliseerde grootboektechnologie is, enkel tegen de algemene gedecentraliseerde cryptocurrencies. Yellen heeft echter inmiddels meerdere keren interesse getoond voor de gedecentraliseerde grootboektechnologie. Zo ziet zij deze technologie als een goedkoper, veiliger en sneller systeem dan het huidige fiat-valuta systeem. Het biedt hiermee zeker kansen voor de toekomst. Het is niet bekend wanneer deze bijeenkomst precies zal worden gehouden, want dit is geheim gehouden.