Ethereum logo hand
Ethereum

Bellatrix upgrade niet zonder problemen, zenuwen over Ethereum Merge nemen toe

De Bellatrix upgrade die Ethereum moet voorbereiden op de Merge is ‘succesvol’ verlopen op 6 september. Wat volgde was echter minder feestelijk voor Ethereum. Bijna één op de tien blokken werd namelijk gemist over een periode van 600 blokken.

Is Ethereum er wel klaar voor?

De problemen na de Bellatrix upgrade leiden bij veel mensen tot de vraag of Ethereum wel klaar is voor de overgang naar Proof-of-Stake. Vijf procent van de validators verloor na de hard fork de verbinding met het netwerk, wat voor negen procent aan gemiste blokken zorgde. Volgens Martin Köppelmann van Gnosis is dit echter geen onoverkomelijk probleem.

Het is op dit moment echter nog niet duidelijk wat deze problemen veroorzaakte. We zijn nog niet eens bij de echte Merge aangekomen en de eerste problemen dienen zich al aan. Hoewel dit allemaal niet cruciaal lijkt, is het logisch dat mensen zich hier momenteel zorgen over maken. Voor nu is het wachten op een uitleg van de ontwikkelaars.

Adam Cochran, partner van Cinneamhain Ventures, hoopt dat de “grote piek” in het aantal gemiste blokken eenvoudig te repareren is, waaraan hij toevoegt dat “we echt geen onverwachte problemen kunnen gebruiken op dit moment.”

Niet iedereen maakt zich zorgen

Anthony Sassana, de oprichter van de Daily Gwei, zegt dat het uitvallen van “slechts” 5 procent van de validators een “geweldig resultaat” is en dat er weinig is dat “catastrofaal mis kan gaan” met de Merge. “Ik zou zeggen dat het ergste scenario is dat de blockchain ermee ophoudt omdat de switch van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake niet werkt. Dat zou om menselijke interventie vragen”, aldus Sassana.

Alles bij elkaar zijn we momenteel dus heel dicht bij de Merge die volgende week plaats moet vinden. Daarmee neemt de spanning toe, maar de koersen helaas niet. Die hebben vannacht weer een stevige tik gehad. Ethereum verloor de afgelopen 24 uur 8,52 procent en handelt momenteel op een koers van 1.515 dollar per munt.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC