Exchange Nieuws, Ripple Nieuws

Betalen met XRP in 90 miljoen winkels: Spaanse crypto beurs brengt betaalkaart op de markt

Je kunt vanaf nu betalen met XRP voor goederen en diensten in ruim 90 miljoen winkels over de hele wereld. Dit is mogelijk met een betaalkaart van Bit2Me, een in Spanje gevestigde crypto exchange. Het gaat om een normale Mastercard betaalkaart, die dus werkt met de XRP cryptocurrency van Ripple.

Niet alleen een fysieke kaart

Het gaat niet alleen om een fysieke kaart. Je kunt er ook voor kiezen om een digitaal equivalent van de betaalkaart in je telefoon te stoppen. Hiermee kun je vervolgens, dankzij het Mastercard-betaalnetwerk, over de hele wereld betalingen doen met de kaart. Dit zijn uiteindelijk de stappen die nodig zijn om cryptocurrency’s als XRP qua adoptie naar een hoger niveau te tillen.

Uit de aankondiging van de betaalkaart blijkt ook dat gebruikers een cashback van 9 procent kunnen krijgen als ze de kaart gebruiken. Bit2Me laat weten dat de cashback van 9 procent in de vorm van allerlei verschillende cryptocurrency’s wordt uitgekeerd.

Overigens is het niet alleen mogelijk om met XRP te betalen met de betaalkaart van het Spaanse beursplatform. Je kunt namelijk ook met Bitcoin, Cardano, Polkadot, Solana, Tether, Ethereum en de B2M exchange token betalen. Een interessante ontwikkeling, al is de cashback van 9 procent wel opvallend hoog te noemen.

Geld opnemen

Je kunt de betaalkaart ook gebruiken bij ATMs om geld op te nemen, zolang de machines in kwestie maar Mastercard ondersteunen. Er zit ook een mobiele-applicatie bij de kaart, die klanten van de crypto exchange kunnen gebruiken om in te stellen met welke crypto zij willen betalen. Leif Ferreira, de CEO en mede-oprichter van Bit2Me zegt dat de betaalkaart het resultaat is van twee jaar aan intensieve ontwikkelingen.

“Om dit voor elkaar te krijgen moesten we de transactiestroom aanpassen, zodat klanten cryptocurrency’s kunnen betalen om onmiddellijke betalingen te doen en transparantie te creëren voor bedrijven. Verder is het ons gelukt om een cashback van 9 procent toe te voegen aan de betaalkaart,” aldus een optimistische Ferreira.

Ripple nieuws

Dit waren de beste altcoins van maart 2023
Zorgt oordeel rechter in Ripple vs. SEC voor de start van een altcoin-seizoen?
XRP naar hoogste koers in 10 maanden, maar daling dreigt
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden