Ripple, xrp
Nieuws, Ripple, Trending

Betalingsverwerker Xendpay gaat samenwerken met Ripple

Geld-overmaak-serivce Xendpay heeft zich aangesloten bij Ripple en gaat gebruik maken van RippleNet om internationale transacties uit te laten voeren.


Waarom gaat Xendpay RippleNet gebruiken?

Ripple kondigde de samenwerking aan op 20 augustus. In het persbericht wordt geschreven dat Xendpay gebruik gaat maken van RippleNet om diensten buiten de Amerikaanse dollar aan te bieden. Xendpay zal Ripple’s netwerk gebruiken om geldoverboekingen via andere vormen van valuta te vergemakkelijken, met name met Ripple’s cryptotoken XRP.https://newsbit.nl/over-cryptocurrency/wat-is-ripple/

Er is een duidelijke reden waarom Xendpay samen gaat werken met Ripple. In het persbericht wordt namelijk vermeld dat Xendpay problemen had met het overzetten van iets anders dan dollars naar het buitenland. Het aanbieden van andere munteenheden brengt heel veel problemen met zich mee en er moet veel tijd gestoken worden in het opzetten van partnerschappen met lokale banken. Bhavin Vaghela, hoofd van productinnovatie van Xendpay, zegt hierover het volgende:

“Vroeger moesten we voor elke partner een hele businesscase maken. RippleNet vermindert die complicatie en wrijving. Er is een ingebouwde vertrouwensfactor, waardoor we sneller op de markt kunnen komen. “
Vaghela merkte ook op dat Ripple veel sneller is in het verzenden van kleinere valuta’s en zei:

“Toen we vroeger Thaise ‘Baht’ verstuurden, duurde het 3 tot 4 dagen voordat de betaling werd verwerkt. Dankzij RippleNet kan een klant in Duitsland op zondagochtend om 3 uur inloggen op ons platform en binnen een uur zal hij het geld ontvangen op zijn bankrekening in Thailand. Meer dan 90 procent van onze recente betalingen aan Thailand via RippleNet zijn binnen 10 minuten afgeleverd. ”

RippleNet heeft op dit moment meer dan 200 bedrijven als klant die verspreid zitten over 40 verschillende landen.