Bitcoin, BTC
Bitcoin

Beursgenoteerd zorgbedrijf koopt opnieuw voor $17 miljoen aan Bitcoin

Vorige week kon je in het Bitcoin nieuws lezen over het beursgenoteerde Semler Scientific dat zijn eerste stappen in de wereld van Bitcoin (BTC) had gezet. Het medische technologiebedrijf had voor $40 miljoen aan Bitcoins verworven, en tevens aangegeven om in de toekomst meer te investeren om zo de waarde van hun reserves te behouden.

Een nieuwe BTC-aankoop heeft niet lang op zich laten wachten. Het bedrijf is nu namelijk alweer naar buiten getreden met een nieuwe investering ter waarde van $17 miljoen. Het zou zelfs tot wel $150 miljoen willen ophalen om nóg meer Bitcoins aan hun schatkist toe te voegen.

Semler Scientific breidt BTC-stapel uit

De medische fabrikant kocht vorige week een totaal van 581 BTC. Gisteren werd in een S-3 aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een nieuwe aankoop onthuld van 247 Bitcoins.

Hiermee komt het totale bezit uit op 247 Bitcoins. Met een huidige Bitcoin koers draagt deze stapel een waarde van bijna $17,6 miljoen.

Het aan de NASDAQ-beurs genoteerde bedrijf heeft bovendien al laten weten dat het niet van plan is stil te gaan zitten na de recente miljoenenaankoop. Het bedrijf kondigde aan dat het nog eens $150 miljoen aan schuldbewijzen kan ophalen, waarvan een deel van de opbrengst zal worden gebruikt om meer Bitcoin te kopen.

Bitcoin als primaire schatkist-reserve

Bij de aankondiging van vorige week werd dus ook aangegeven dat het bedrijf Bitcoin had aangenomen als primaire schatkist-reserve. Dit betekent simpelweg dat het bedrijf heeft besloten om zijn winsten en reserves te blijven investeren in het decentrale activum. 

In de nieuwe indiening benadrukte de CEO van Semler Scientific, Doug Murphy-Chutorian, dat de Bitcoin-investeringsstrategie nu naast hun activiteiten in de gezondheidszorg de andere topprioriteit van de firma is geworden.

Volgens het bedrijf dient Bitcoin als een ‘’redelijke hedge tegen inflatie en veilige haven te midden van wereldwijde instabiliteit’’. “We geloven ook dat de digitale, architectonische veerkracht ervan het verkieslijk maakt boven goud, dat een marktwaarde heeft die de marktwaarde van Bitcoin ver overstijgt,” aldus Semler.

Het bedrijf herhaalde tevens dat het ‘’geen plannen heeft om andere crypto-activa dan Bitcoin te kopen’’.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Liquidatiegolf gaat Bitcoin naar nieuwe all-time high brengen?
Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen