Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Biden wil voormalig Ripple-adviseur aanstellen als vicevoorzitter van de Federal Reserve

Michael Barr, professor in rechten en voormalig adviseur van Ripple, is volgens een aankondiging van het Witte Huis volgens president Biden de beste kandidaat om vicevoorzitter voor toezicht te worden bij de Federal Reserve.

Nieuwe vicevoorzitter van de Fed

In deze functie zou Barr verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van beleidsaanbevelingen voor de raad van bestuur van de Federal Reserve. Hij zal adviezen geven die betrekking hebben tot het toezichthouden van banken. De stap heeft de interesse gewekt van zowel crypto enthousiastelingen, gezien Barr’s banden met de crypto-industrie.

Barr trad in 2015 toe tot de adviesraad van Ripple na te hebben gewerkt in het Amerikaanse ministerie van Financiën als adviseur van president Bill Clinton. Ook was hij assistent-secretaris voor financiële instellingen onder president Barack Obama. Barr zei in een persbericht uit 2015 toen hij zich bij Ripple aan sloot het volgende:

“Ik ben verheugd om toe te treden tot de adviesraad van Ripple Labs. Ons wereldwijde betalingssysteem is zwaar verouderd. Ik denk dat innovatie in betalingen kan helpen om het financiële systeem veiliger te maken. Ook zou het de kosten verlagen en de toegang en efficiëntie voor zowel consumenten als bedrijven verbeteren.”

Ripple Labs creëerde XRP in 2012. Het is nu de zesde grootste crypto munt met een marktkapitalisatie van 37,5 miljard dollar, zo blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Ripple investeerders waren enthousiast over het nieuws van Barr.

Ripple versus de SEC

In 2020 spande de Amerikaanse SEC een rechtszaak aan tegen Ripple voor het ophalen van 1,3 miljard dollar via de verkoop van XRP tokens. Dit zou zijn gebeurd in een “niet-geregistreerde securities aanbieding”. De SEC begon een juridische procedure tegen Ripple in december 2021.

Eerder deze week oordeelde de rechter die de rechtszaak van de SEC voorzit dat de toezichthouder interne e-mails zal moeten vrijgeven. Het gaat hier naar verluidt om bewijs van een belangenconflict.

Uit de e-mails, die werden verkregen door non-profit klokkenluider Empower Oversight, blijkt dat een voormalige SEC-functionaris meerdere malen te horen kreeg geen ontmoeting te hebben met zijn voormalige werkgever genaamd Simpson Thatcher. Thatcher heeft zitting in de Ethereum Enterprise Alliance.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten