Bitcoin Nieuws

Bij welke Bitcoin prijs is Satoshi Nakamoto de rijkste persoon ter wereld?

Wanneer 1 Bitcoin $182.000 waard is, zal Satoshi Nakamoto waarschijnlijk de rijkste persoon ter wereld zijn.


Hoeveel Bitcoin heeft Satoshi Nakamoto?

Er wordt geschat dat Satoshi Nakamoto, de maker van Bitcoin, ’s werelds rijkste persoon zal zijn wanneer de prijs van 1 Bitcoin ongeveer rond de $182.000 zal liggen.

Vanaf maart 2021 is de oprichter van Amazon, genaamd Jeff Bezos, weer de rijkste persoon op aarde met een nettowaarde van $181,6 miljard. Elon Musk, de CEO van Tesla, staat op een tweede plaats met 163,7 miljard dollar.

Satoshi Nakamoto, de maker van de Bitcoin, bracht de Bitcoin-whitepaper uit in oktober 2008. Op 3 januari 2009 werd het eerste blok van de Bitcoin, bekend als het “genesisblok”, gemined. Dit was de lancering van het Bitcoin-netwerk. Dit gaf de beweging van crypto valuta en blockchain een kickstart.

Hoewel de exacte cijfers onduidelijk zijn, wordt geschat dat Satoshi Nakamoto van januari tot juli 2009 meer dan 1 miljoen Bitcoin heeft gemined. Dit betekent dat tegen de huidige Bitcoin prijzen wordt geschat dat Satoshi Nakamoto ongeveer $54 miljard heeft. Met andere woorden, als de prijs van de Bitcoin de $182.000 bereikt, zou dit het nettowaarde van Nakamoto op ongeveer $182 miljard brengen. Dit is hoger is dan die van Bezos.

In 2010 publiceerde Sergio Demian Lerner, een onderzoeker op het gebied van crypto valuta, een research paper waarin de Bitcoin bezittingen van Satoshi Nakamoto werden geschat. Door de vroege blokken te analyseren die Satoshi heeft gemined, schatte Lerner dat er waarschijnlijk 1 miljoen Bitcoin in bezit zijn van Satoshi. Hij schreef:

“Ik schat dat het fortuin van Satoshi rond de 1 miljoen Bitcoin ligt. Of 100 miljoen dollar tegen de huidige wisselkoers. Ik weet zeker dat er genoeg mensen zullen zijn die de brondataset zorgvuldig zullen analyseren en met het exacte cijfer zullen komen, heel dichtbij, maar toch zullen ze weer tegen me schreeuwen. “


Kan de Bitcoin prijs de $182.000 bereiken?

Er zijn prijsmodellen die voorspellen dat de prijs van de Bitcoin binnen 5 jaar ergens tussen de $200.000 en de $1 miljoen zal liggen. Het meest bekende model het Stock-to-Flow-model (S2F).

Het S2F-model voorspelt dat de prijs van de Bitcoin tegen het einde van 2021 tussen de $100.000 en $288.000 zal zitten. Dit voorspelt het model met behulp van een formule die is gebaseerd op de relatie tussen de waarde van de Bitcoin versus het bestaande aanbod en de hoeveelheid nieuw geminde Bitcoin die binnenkomt. In november 2020 zei PlanB, de maker van het S2F-model:

“Mensen vragen of ik nog steeds in mijn model geloof. Voor de duidelijkheid. Ik twijfel er niet aan dat de Bitcoin S2FX correct is. De Bitcoin zal voor december 2021 tussen de $100K en 288K liggen.”

Als de Bitcoin volgens het S2F-model zou stijgen tot de $ 288.000, zou het fortuin van Satoshi ongeveer $288 miljard waard zijn. Dit plaatst Satoshi ver boven Bezos en Musk.

Stock-to-flow model – Bron: PlanB

Ondertussen liggen sommige andere Bitcoin prijsvoorspellingen zelfs nog hoger. Bloomberg voorspelde bijvoorbeeld dat de Bitcoin de $400.000 zou kunnen bereiken als het een ‘risk-off’ reserve zou worden. De identiteit van Satoshi Nakamoto blijft echter een mysterie. Het is zelfs niet bekend of de persoon vandaag de dag nog leeft.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Miner Greenidge verlaagt NYDIG-schuld van $72 miljoen naar $17 miljoen
Technische analyse: Grafiek van Bitcoin hint naar nieuwe correcties
Bitcoin koers daalt nu markt zich schrap zet voor meer renteverhogingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten