Bitcoin

‘Bitcoin kan in 2021 prijs van $400k bereiken’

Bitcoin wordt nog steeds bekritiseerd omdat het te volatiel is, maar een analist van Bloomberg is van mening dat het juist een “risk-off” keuze voor beleggers aan het worden is.


Een Bitcoin van $400k is geen gek idee

Instellingen willen hun kapitaal beschermen tegen inflatie en waardevermindering van de dollar. Dat is volgens de analist de reden waarom de BTC prijs zeker nog 8 keer zoveel waard kan worden dan dat het nu is.

In een tweet op 25 maart zei Mike McGlone, strateeg bij Bloomberg Intelligence, dat dit jaar een keerpunt was voor de grootste cryptocurrency. McGlone heeft een grafiek geüpload met de gemiddelde prijs van de munt en de Bitcoin Liquid Index, deze is speciaal gemaakt voor institutioneel gebruik.

“Bitcoin is goed op weg om een wereldwijde digitale reserve-asset te worden. Naar onze mening zou een volwassen sprong in 2021 de overgang van Bitcoin naar een risico-off asset betekenen”, schreef hij.

Een potentiële prijspiek dit jaar kan oplopen tot $400.000 per munt, laat de grafiek zien. Dit zet andere schattingen in de schaduw, zoals die van stock-to-flow, die tussen nu en 2024 een gemiddelde van $288.000 voorspelt.

BTC/USD prijsindexcijfers – Bron: Mike McGlone Bloomberg Intelligence

Hoewel McGlone geen exacte details gaf over de mening van Bloomberg, is het idee om Bitcoin te kopen om het risico te verminderen in plaats van te vergroten, geen gek idee volgens grote gedrijven. Er verschijnen regelmatig nieuwe rapporten over de toewijzingen van treasury aan BTC.

“Mijn missie is nu om de balansen van de wereld te herstellen”, zei Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, deze week in een interview met TIME.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen