Bitcoin (BTC) Whale
Bitcoin

Bijna 20 procent van alle Bitcoin staan al 8 jaar of langer stil

Eens in de zoveel tijd duiken we de Bitcoin blockchain in om interessante data naar boven te halen. Ditmaal doen we dat met de HODL Waves, een populaire on-chain indicator die ons leert in welk gedeelte van de cyclus Bitcoin zit. Voordat we in de data duiken en uitspraken doen over een eventuele bullmarkt, gaan we even kort de begrippen van deze inleiding langs.

HODL Waves

In principe laten de HODL Waves ons zien hoe lang alle Bitcoin die momenteel in omloop zijn al op dezelfde plek staan. Wat je vaak ziet tijdens een bullmarkt en met name rond de piek, is dat een groot percentage van alle Bitcoin recent van adres gewisseld zijn. Dit komt omdat mensen tijdens de bearmarkt inkopen, vervolgens jarenlang vasthouden om in de bullmarkt een deel van hun Bitcoin te verkopen tijdens de hype.

Bitcoin HODL Waves. Bron: Chainexposed

De bovenstaande grafiek laat precies zien hoe dit werkt. Iedere oranje/rode piek is een moment in de geschiedenis dat de Bitcoin koers aan een bullrun bezig was. Inmiddels is de piek geweest, maar hebben we op basis van de geschiedenis ook lang genoeg rond de bodem gehangen. Het kan zomaar zijn dat er in het jaar na de volgende halving, die voor maart 2024 op de planning staat, weer een nieuwe rode piek verschijnt in de grafiek.

Wat zien we nog meer?

Wat we nog meer zien aan de HODL Waves is dat er steeds meer munten richting de meer rustige en blauw/paarse kleuren gaan. Dit betekent dat er steeds meer Bitcoin zijn die heel lang op dezelfde plek stilstaan. Met andere woorden, er zijn steeds meer hodlers die helemaal niet van plan zijn om hun Bitcoin überhaupt van de hand te doen.

Uiteindelijk zijn dat de mensen die Bitcoin nodig heeft om door te breken als de belangrijkste munt op aarde. Op dit moment kunnen we daar zeker nog niet van spreken en is de Amerikaanse dollar nog steeds de absolute koning. Maar vergeet ook niet dat Bitcoin pas 14 jaar bestaat en er nog genoeg tijd is om de troon te veroveren.

Bitcoin nieuws

Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Bitcoin koers daalt, maar Amerikaanse beurs valt harder
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen