crash
Bitcoin

Bijna $200 miljoen verdampt uit Bitcoin ETF’s, negatieve trend houdt aan

Bitcoin (BTC) zit momenteel in een diep dal. De Bitcoin koers heeft gisteren een van zijn meest bloederige dagen in lange tijd beleefd, en ook de Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn gisteren geteisterd door een enorme kapitaalvlucht. Gisteren verloren de beursproducten voor de zevende handelsdag op rij geld, wat een opvallend negatieve reeks markeert.

$174,5 miljoen BTC ETF-uitstroom

Uit data van Farside Investors blijkt dat de in januari gelanceerde Bitcoin ETF’s gisteren gezamenlijk met $174,5 miljoen zijn gekrompen.

Geen enkel fonds wist een netto-instroom binnen te harken. BlackRock, Bitwise, Valkyrie en Hashdex hadden daarentegen een instroom van $0, wat betekent dat de geldstromen niet significant waren.

Grayscale’s GBTC-fonds was met afstand de grootste verliezer gisteren, met een netto-uitstroom van $90,4 miljoen. Het was de slechtste handelsdag voor de crypto-vermogensbeheerder sinds 11 juni. Fidelity’s FBTC komt op een tweede plek met een verlies van $35,2 miljoen.

De geldstromen richting de fondsen zijn logischerwijs sterk gecorreleerd met de onderliggende Bitcoin koers. Al meer dan twee weken presteren beiden ondermaats, wat het sentiment in de cryptomarkt flink heeft aangetast.

De Bitcoin-fondsen hebben sinds 10 juni slechts één positieve handelsdag doorgemaakt. Dit was op woensdag 12 juni toen de fondsen een totaal van $100,8 miljoen verwelkomden. De andere handelsdagen zijn stuk voor stuk in het rood afgesloten. Gemiddeld genomen hebben de fondsen sinds 10 juni iedere dag $130 miljoen aan kapitaal verloren.

Bitcoin sentiment daalt naar nieuw dieptepunt

Het sentiment op de Bitcoinmarkt is om te huilen momenteel. De Bitcoin koers is gisteren met meer dan 7% gecrasht tot onder de $59.000, wat het vertrouwen van investeerders een flinke dreun heeft gegeven.

Eerder vandaag kon je zelfs lezen dat de befaamde Fear & Greed Index met maar liefst 22 punten is gedaald tot het laagste niveau sinds januari 2023. De Index komt momenteel binnen op een score van 30, waardoor het zich in de onderste regionen van de ‘angst’ zone  bevindt. 

De Bitcoin crash is grotendeels te wijten aan de failliete cryptobeurs Mt. Gox die na tien jaar eindelijk zijn meer dan 140.000 teruggevonden Bitcoins gaat overhandigen aan voormalig klanten. Vanaf begin juli zal het terugbetalingsproces in gang worden gezet, wat in theorie een gigantische verkoopdruk als gevolg zou kunnen hebben.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten