XRP, RIpple
Ripple

Bijna 80% van XRP-beleggers staat op winst

Recente on-chain data onthult dat het overgrote deel van de XRP-wallets zich in een winstgevende positie bevindt, met bijna 80% van alle XRP-munten die zijn aangeschaft tegen een prijs die lager ligt dan hun huidige marktwaarde.

Deze trend van winstgevendheid is niet uniek voor XRP; vergelijkbare patronen worden waargenomen bij andere vooraanstaande cryptocurrencies. Bijvoorbeeld, 90% van de Bitcoin (BTC) munten en 85% van de Ethereum (ETH) munten bevinden zich momenteel in een winstgevende positie.

Santiment deelde de data van XRP op zijn eigen social media account. Daarin is goed te zien hoe in de afgelopen maanden steeds meer munten op een winstgevende positie zitten, zowel voor Ethereum als voor het Bitcoin netwerk. Maar wat betekent dit voor XRP en de korte termijn prijsverwachting? 

Insta banner winactie

Slecht nieuws voor de XRP prijs?

De aanzienlijke winstgevendheid van beleggingen op het netwerk is ongetwijfeld een positief teken voor investeerders, vooral na de uitdagingen van de bear market in 2022, waar veel beleggers aanzienlijke verliezen hebben geleden. Toch kan een wijdverspreide winstgevendheid onder investeerders ook wijzen op een potentieel toekomstige toename van verkoopdruk. Dit ontstaat wanneer investeerders besluiten hun winsten te verzilveren, wat de verdere stijging van de XRP koers kan bemoeilijken door een verhoogd aanbod op de markt.

Dit scenario is eveneens van toepassing op Ethereum en Bitcoin, die zelfs een nog hogere winstgevendheid kennen. Desondanks zijn er voor 2024 meerdere bullish indicatoren die de prijs van XRP kunnen blijven ondersteunen. Dit omvat de toenemende adoptie door institutionele beleggers in de cryptomarkt en de anticipatie op de Bitcoin halvering in april van dit jaar, welke historisch gezien een positieve impact heeft gehad op de markt. Deze factoren kunnen bijdragen aan een voortzetting van de positieve trend, ondanks de mogelijke verkoopdruk.

XRP koers in neerwaartse trend

Ondanks de neerwaartse trend van de XRP koers sinds november, blijft de winstgevendheid onder beleggers opmerkelijk hoog. Terwijl een XRP token in november nog voor meer dan $0,70 verhandeld werd, is de waarde gedaald naar ongeveer $0,52, wat neerkomt op een daling van circa 25% in iets meer dan drie maanden.

Momenteel vindt XRP aanzienlijke steun rond de $0,50, terwijl er weerstand wordt ervaren bij de prijsniveaus van $0,55 en $0,60. De aanhoudende hoge winstgevendheid onder investeerders zou een toename in verkoopdruk kunnen veroorzaken, wat de weerstandsniveaus verder zou kunnen versterken en de uitdaging om deze te doorbreken vergroot.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple gaat samenwerken met Silicon Valley bedrijf
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Enorme prijsstijging
Ripple veroorzaakt onrust met enorme XRP-transacties ter waarde van $217 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen