Bitcoin Nieuws

Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin

Steeds meer wat kleinere crypto-wallets verzamelen Bitcoin (BTC) ondanks de onrust op de wereldwijde crypto-markten. Het aantal crypto-adressen waar Bitcoin op vastgehouden wordt, heeft volgens het blockchain-analysebedrijf genaamd Glassnode de mijlpaal van 950.000 gepasseerd.

Bitcoin wereldwijd steeds meer geaccepteerd

Hiermee lijkt de acceptatie van Bitcoin wereldwijd toe te nemen. Waar sommigen misschien zeggen dat “Bitcoin dood is” nu de prijs ervan wat lager ligt, lijkt zich namelijk niet te weerspiegelen. Steeds meer beleggers zien het juist een potentieel goede investering. Dit vindt ook de Bitcoin-podcaster ‘Jake Woodhouse’. Hij zei namelijk het volgende:

Voor het ongetrainde oog weerspiegelt de prijs van iets de waarde. Prijsactie moet echter niet worden verward met waarde, zoals de meest recente gegevens in de Bitcoin-markt vertegenwoordigen. Plebs over de hele wereld zuigen Bitcoin op, omdat ze zien dat dit een kans is om een enorm ondergewaardeerde activa te verzamelen, waarvan de meesten aannemen dat ze geen waarde hebben als de prijs instort. ‘Bitcoin is dood’, roept de mainstream… Is het? Het is duidelijk dat velen het daar niet mee eens zijn.

De term ‘Bitcoin Pleb’ is de naam die is bedacht voor gewone mensen over de hele wereld die Bitcoin ondersteunen. Plebs kopen Bitcoin en blijven in Bitcoin geloven ondanks pogingen van de reguliere media om de gedecentraliseerde technologie naar beneden te halen.

Aantal Bitcoin-houders gaat omhoog

De trend van steeds meer Bitcoin-houders lijkt samen te vallen met de miljarden aan dollars in Bitcoin die van exchanges worden gehaald.

Woodhouse verwacht dat de meerderheid van de Bitcoin die nu in zelfbewaring wordt genomen en hiermee van exchanges gehaald worden voor een lange tijd niet meer verplaatst zullen worden. Dit suggereert een investering voor de lange termijn. Toch heeft het FTX-fiasco ervoor gezorgd dat zelfbewaring van crypto in bijvoorbeeld een Ledger een uitkomst kunnen zijn.

Als slot zijn volgens gegevens afkomstig van Glassnode de wisselkoersen sinds de start van het jaar gedaald. In januari van dit jaar bedroegen de wisselaarsaldi namelijk nog ongeveer 2,8 miljoen, of bijna 15% van het totale aanbod van gedolven Bitcoin. In november zijn de beurzen gedaald tot 2,3 miljoen Bitcoin of minder dan 11% van het totale aanbod. Het is niet bekend hoelang deze trend zich zal aanhouden.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten