NFT Nieuws

NFT Nieuws

Bill Gates: Crypto’s en NFT’s gebaseerd op ‘Greater Fool Theory’

De mede-oprichter van Microsoft, Bill Gates, vindt dat crypto’s en NFT’s ‘Greater Fool Theory’-investeringen zijn. Dit laat hij weten in een sarcastische tirade waarin staat dat ‘dure digitale afbeeldingen van apen de wereld zeker zouden verbeteren’.

De Greater Fool Theory

Het is niet nieuw dat Gates scepsis is over cryptocurrencies en de gehele digitale activaruimte. Hij maakt nu gebruik van de ‘Greater Fool Theory’, ofwel de ‘Grotere Dwazentheorie’ om de beargumenteren waarom hij geen crypto’s of NFT’s ondersteunt. Hij zei het volgende:

Ik ben gewend aan activaklassen waar ze output hebben, of zoals een bedrijf waar ze producten maken. Ik houd mij niet bezig met crypto’s.”

Deze bovengenoemde Greater Fool Theory is het idee dat men tijdens een marktbubbel geld kunnen verdienen door overgewaardeerde activa te kopen en deze later met winst te verkopen, omdat het altijd mogelijk zal zijn iemand te vinden die bereid is een hogere prijs te betalen.

Waar Bill Gates uiteraard één van de rijkste personen ter wereld is, blijft hij cryptocurrencies niets vinden. Dit ondanks de aanzienlijke investeringen vanuit onder andere instituten.

Digitale activa door Gates afgewezen

Waar digitale activa simpelweg afgewezen worden door Gates, ondersteunt hij wel digitaal bankieren. Hij merkt hierbij op dat dit meerdere keren effectiever is dan digitale valuta’s. Zijn organisatie genaamd ‘The Bill and Melinda Gates Foundation’ heeft financiële steun verleend aan verschillende digitale bankinitiatieven die hulp bieden aan niet-bankieren.

De meningen van Gates komen in het midden van een zware en volatiele tijd voor de gehele cryptomarkt. Hoewel hij cryptocurrencies nu niet ondersteunt, is het onwaarschijnlijk dat zijn sarcastische opmerkingen goed zullen vallen binnen de cryptogemeenschap.

NFT nieuws

Facebook begint met het testen van Ethereum en Polygon NFTs op profielen Facebook begint met het testen van Ethereum en Polygon NFTs op profielen
Ripple kondigt samenwerking aan met autofabrikant Lotus Ripple kondigt samenwerking aan met autofabrikant Lotus
ApeCoin stijgt 22% door videoclip van Eminem en Snoop Dogg ApeCoin stijgt 22% door videoclip van Eminem en Snoop Dogg
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten