Exchange

Binance brengt bevroren BTC terug nadat gebruiker belooft om geen CoinJoin te gebruiken

Diverse gebruikers op het platform van Binance maken gebruik van de privacytool CoinJoin om anonimiteit aan hun transacties toe te voegen. Binance moet echter voldoen aan bepaalde wetgevingen, waardoor dit niet mag op het platform. Hierom hebben zij voor een grote wake-up actie gezorgd en hebben zij bij een gebruiker alle Bitcoins (BTC) die met CoinJoin anoniem waren gemaakt, bevroren.


CoinJoin mag niet gebruikt worden op Binance platform

Een Binance vertegenwoordiger heeft het probleem inmiddels bevestigd. Het probleem ging al langer rond in een groot Twitter debat.

De vertegenwoordiger van Binance heeft uitgelegd wat er precies speelde. Volgens hem werkt Binance onder de vereisten zoals uiteengezet door MAS en de door MAS gereguleerde partner Xfers. Hierom zijn er bepaalde regels opgesteld waar Binance zich aan moet voldoen.

Door CoinJoin te gebruiken, heeft deze gebruiker één van de risicobeheersingsmechanismen op Binance geactiveerd, wat ertoe leidde dat zijn Bitcoins (BTC) werden bevroren. Vervolgens is er een onderzoek ingesteld vanuit het cryptocurrency trading platform.


CoinJoin

CoinJoin is een methode om Bitcoin-transacties te groeperen en niet-gebruikte transactie-output te mixen. Op deze manier wordt een transactie anoniem gemaakt, je weet op deze manier niet precies welk adres wat heeft verzonden.

Door de regelgeving in Singapore, worden CoinJoin-transacties niet meer toegestaan.

Hiernaast accepteert Binance in Singapore geen transacties die in verband kunnen worden gehouden met gokken, Peer-to-Peer (P2P), het darknet en mixerwebsites.


Discussie op Twitter

Alhoewel Binance netjes de wetgeving heeft gevolgd, is er wel een hele discussie ontstaan op het sociale netwerk Twitter. Op dit platform werd duidelijk dat veel gebruikers botsen over de beslissing om transacties met een verbeterde privacy op deze manier te laten verdwijnen. Het gebruik van CoinJoin brengt echter ook de nodige risico’s met zich mee.

Er zijn diverse voorstanders en tegenstanders van de manier waarop Binance gehandeld heeft. Changpeng Zhao, CEO van Binance, heeft inmiddels via een blogpost laten weten welke regelgeving zij precies aan moeten voldoen, en de aard hiervan.