Solana Nieuws, Stablecoin Nieuws

Binance, Bybit en OKX zetten USDT en USDC stortingen op Solana stop

De Solana koers blijft crashen nu er steeds meer duidelijk wordt over de FTX-crisis. Ook vandaag is de SOL prijs weer met 4 procent gedaald.

De nieuwe daling vond plaats toen het nieuws naar buiten kwam dat grote crypto exchanges stortingen in op Solana gebaseerde stablecoins stopzetten, Binance kondigde op 17 november aan dat stortingen van USDT en USDC via het Solana netwerk “tot nader order” op het platform zijn opgeschort.

De beurs verwees naar de tokens als “USDT (SOL)” en “USDC (SOL)”, aangezien USDT en USDC stablecoins via andere blockchains wel beschikbaar blijven voor stortingen op Binance. Andere cryptobeurzen, waaronder OKX, BitMEX en ByBit, hebben ook op Solana gebaseerde stablecoin stortingen opgeschort.

Waarom wordt Solana zo hard getroffen?

Solana is een cryptoproject die nauwe banden heeft met de gevallen crypto exchange FTX van Sam Bankman-Fried. Dit aangezien Bankman-Fried bedrijf genaamd Alemeda Research een vroege investeerder in Solana was. Dit is precies de reden waarom de SOL koers al meer dan 60 procent van zijn waarde verloren is, sinds de problemen bij FTX.

SOL koers

Het opschorten van de USDT en USDC stortingen op Solana hebben vandaag voor nog meer verliezen gezorgd. De Solana koers daalde direct na de aankondiging met 7 procent. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 SOL token nog maar rond de $13.56. Dit terwijl de token een jaar geleden nog $256,00 waard was.

Solana nieuws

Deep-dive: De link tussen Solana en FTX
Solana blijft dalen en heeft nu lagere market cap dan Litecoin
Arthur hayes: Ethereum kan naar $750 en Solana naar $3 crashen
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten