Solana, SOL
Solana

Solana verliest ruim 50 procent van zijn waarde tijdens ineenstorting FTX

Het drama bij het FTX van Sam Bankman-Fried heeft vrijwel iedere munt op de markt in het rood gedrukt. Bitcoin en Ethereum hadden een behoorlijke run achter de rug, maar daar is op dit moment werkelijk niets meer van over. Solana (SOL) wordt momenteel harder getroffen dan de rest en verloor in een kleine zeven dagen ongeveer 60 procent van zijn koerswaarde.

Wat is er aan de hand?

Sinds het nieuws over de problemen bij FTX is Solana aan een extreme koersdaling begonnen. In een laatste poging om het project te redden, proberen de oprichters nu weer wat optimisme in de markt te brengen. “We lanceerden in 2020 nadat de markt crashte als gevolg van de COVID-19 uitbraak en de wereld in lockdown ging. Het overleven van lastige tijden zit in ons DNA en we gaan ook hier samen uitkomen”, aldus Solana-oprichter Anatoly Yakovenko.

Net voordat de problemen bij FTX aan het licht kwamen, was ook Solana bezig aan een kleine opleving. Afgelopen weekend vond namelijk de Solana Breakpoint conferentie plaats, waarop enkele grote aankondigingen werden gedaan. Als gevolg daarvan steeg Solana wat, maar die koerswinst is volledig ingeleverd na het drama bij FTX. De Solana-gemeenschap lijkt in ieder geval de focus op de toekomst te willen houden.

Focus op de toekomst

“Dit dramatische moment voor het Solana-ecosysteem is net zo zwaar als de vorige crash. Het verschil is dat er ditmaal 10 keer zoveel van ons zijn als de vorige keer. Tijdens het volgende pijnlijke moment zullen dat er nog 10 keer zoveel zijn. Iedere keer worden wij krachtiger en worden de fundamentele bouwstenen van het project sterker”, aldus Raj Gokal.

Raj Gokal is ook een Solana-oprichter, die hiermee dus de gemeenschap een hart onder de riem probeert te steken. Sinds de all-time high is Solana reeds 95 procent van zijn waarde verloren. Je kunt je met de huidige koers van 14,20 dollar bijna niet voorstellen dat de koers kortgeleden nog op ruim 260 dollar stond. Laten we met zijn allen hopen dat de ellende snel voorbij is.

Solana nieuws

Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Buy the Dip: Solana whales kopen voor miljoenen dollars aan memecoins
Topanalist: Deze cryptomunt is klaar voor een grote prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins