Exchange

Binance CEO Changpeng Zhao treedt af, bekent schuld aan witwassen

Binance, een van de grootste crypto exchanges, heeft al enige tijd te maken met juridische problemen. Nu lijkt deze strijd naar een einde te neigen, aangezien Chanpeng Zhao, de CEO van het bedrijf, heeft ingestemd met het bekennen van schuld aan diverse aanklachten gerelateerd aan witwassen van geld.

Changpeng Zhao treedt af

Tijdens een hoorzitting in Seattle heeft Changpeng Zhao, CEO van Binance, officieel schuld bekend. Zhao stemde in met het betalen van een aanzienlijke boete van $50 miljoen en heeft als onderdeel van de schikking ook toegezegd af te treden als CEO. Binance zelf heeft eveneens schuld erkend en staat voor de betaling van een boete van maar liefst $4,3 miljard.

De aanklacht stelt dat Binance en Zhao van augustus 2017 tot oktober 2022 bewust de Amerikaanse markt hebben betreden en geëxploiteerd zonder de benodigde wettelijke controles door te voeren. De beschuldigingen tegen de crypto exchange omvatten drie hoofdzaken: overtredingen van de anti-witwaswetgeving, schendingen van sancties, en samenzwering om een niet-gelicentieerd geldtransmissiebedrijf te runnen. Deze laatste aanklacht heeft betrekking op het opereren van een bedrijf dat geldovermakingen of financiële transacties voor klanten uitvoert zonder de vereiste licenties of goedkeuringen van de betreffende toezichthouders.

BNB koers krijgt klap

De recente onthullingen van Binance hebben onmiddellijk impact gehad op hun eigen cryptocurrency, Binance Coin (BNB), met een daling van bijna 6% in de laatste 24 uur. Dit nieuws kan potentieel tot verdere complicaties leiden in de nabije toekomst. Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën, is van plan een persconferentie te geven om verdere details omtrent de schikking te verstrekken.

De manier waarop Binance reageert op deze juridische uitdagingen zal bepalend zijn voor de langetermijneffecten op het bedrijf. Als Binance erin slaagt zich succesvol aan te passen en de regelgeving nauwgezet na te leven, zou dit het vertrouwen in het bedrijf kunnen herstellen. Echter, aanhoudende problemen kunnen leiden tot verdere negatieve gevolgen voor Binance.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BNB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Robinhood lanceert cryptodiensten in de Europese Unie
Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%
Revolutie in de maak? Gratis Crypto Versturen via Sociale Media zoals WhatsApp
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers