Blockchain

Binance Chain lanceert whitepaper voor smart contract gestuurde blockchain

Ontwikkelaars van de Binance Chain hebben nieuwe specificaties voorgesteld waarmee een nieuwe blockchain kan worden opgesteld. Deze blockchain zou vervolgens de complexe, slimme contractfunctionaliteit mogelijk kunnen maken binnen het ecosysteem van Binance Coin (BNB).


Onafhankelijke chain

De nieuwe oplossing wordt de Binance Smart Chain genoemd. Alhoewel dit onafhankelijk zal werken, zal het nauw worden geïntegreerd met de originele, al bestaande Binance Chain.

Naar verluidt moest het team een aparte, losstaande chain creëren om de hoge prestaties van het origineel te kunnen blijven garanderen. Volgens de whitepaper kan de uitvoering van een slim contract de ruilfunctie namelijk vertragen en een aantal niet-deterministische factoren aan de handel toevoegen. Dit moet dan ook worden voorkomen. Om dit te doen, heeft het team achter de Binance Chain een onafhankelijke Ethereum-compatibele slimme contract-blockchain gecreëerd.

Om deze twee blockchains met elkaar in verbinding te zetten zal er een cross-chain-brug worden gebouwd voor BNB.


Proof of Staked Authority

Het consensusalgoritme ‘Proof of Staked Authority’ wordt ingezet bij de nieuwe chain. Dit lijkt erg op het Proof of Stake-algoritme en lijkt praktisch gezien erg op het ‘Distributed Proof of Stake’ van EOS.

Zo zijn er, net als bij EOS, 21 validators actief binnen het netwerk. Deze validators produceren om de beurt blokken die worden gestemd door belanghebbenden van BNB. Om hiervoor te stemmen, vergrendelen belanghebbenden BNB-tokens.

Hiernaast zal het consensusalgoritme ook een beschermingsmechanisme omvatten tegen ongeoorloofd gedrag. Verder wordt er in de whitepaper opgemerkt dat het volle systeem compleet veilig blijft als minder dan één derde (33%) van de actieve validators kwade bedoelingen heeft. Dit zou in dit geval uitkomen op 7 kwaadaardige validators. Hiermee wordt een veelvoorkomend kenmerk van fouttolerante algoritmen weggenomen.