Prijsanalyse

Binance Coin (BNB) prijsanalyse 5 november 2020

Hoe staat het ervoor met de Binance Coin? Vandaag analyseert onze analist de BNB grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


BNB maand-grafiek

De maand afsluiting van BNB was niet erg gunstig voor de bulls. Komt er nu een gezonde retrace na een 4 maanden lange prijsstijging? We gaan de mogelijkheden vandaag eens samen met jullie doornemen.

Op de maandgrafiek vinden we support rond de $27.1226 met daar onder $23.4499. Deze laatste support heeft confluence met de ema8 en de golden pocket van de fibonacci op de 3D chart.

BNB maand grafiek – Bron: Tradingview

BNB dag-grafiek

Op de dagelijkse grafiek zien we een mooie retrace op de ema100 maar ook een bearish breaker van de trend. Wanneer we de breaker van de higher low meten met de fibonacci op de 12h dan ligt de golden pocket op de onderste blauwe weerstandszone. Een punt die we zeker in de gaten moeten gaan houden.

Wanneer we die bearish retesten dan is een daling naar de $23.4499 zone het meest logisch. Lukt het om de een of andere de zone bullish te breken dan is ligt de eerstvolgende weerstand op $32.7633

De ema’s staan in het voordeel van de bulls maar de overige indicatoren staan in het voordeel van de tegenpartij. We zien de rsi weer omhoog kruipen naar de ema net onder de middenlijn. Dit wordt weer een spannend moment waarbij we hoogstwaarschijnlijk een reactie met veel volume kunnen gaan verwachten.

BNB dag grafiek – Bron: Tradingview

BNB 4-uurs grafiek

Op de 4 uurs grafiek zien we heel duidelijk de bearish break. Ook zien we dat de liquiditeit nog niet is opgehaald. Dit kunnen we zien in de groen gemarkeerde cirkel.

Onder de wick van de grote zwarte candle zullen hoogstwaarschijnlijk veel stops staan van retail traders, en dat weten de grote investeerders ook.

Kijkend naar de eerdergenoemde 12H fibonacci retrace zien we de 0.618 confluence hebben met de consolidatie zone die je op de candles kan zien, de monthly en weekly open, beide ema’s (100 & 200). Op het volume profiel rechts zien we daar de POC (Price Of Controle) ook nog eens liggen. Behoorlijk veel signalen die daar samen komen.

De ema’s kunnen wel eens bearish gaan kruissen, op de rsi zien we immers al een afwijzing op de middenlijn. De ema bevindt zich nog onder de rsi maar ik betwijfel of dat zo blijft gezien de stijle stijging van de ema.

BNB 4 uurs-grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist houdt zelf de 12H golden pocket retrace in de gaten. Dit niveau ligt op een koers hoogte van 28.50 – 29.30 dollar. Voorlopig ziet hij dit als een punt waar duidelijk moet worden wat de BNB koers gaat doen.

Bullish is breken en retesten van de boven liggende blauwe zone ($ 29.30) om vervolgens te kijken naar $32.76. Het bearish scenario is een bearish retest op de 12H golden pocket waarbij het uiteindelijke target op $23.44 bevindt.