Binance, BNB
Binance, Bitcoin, Exchange

Binance completeert integratie van het Bitcoin Lightning Network

Het grote Binance maakt middels een blogpost bekend dat de integratie van het Bitcoin Lightning Network in hun beursplatform compleet is. Gebruikers van het beursplatform kunnen de tweede laag op Bitcoin nu gebruiken voor opnames en stortingen op het handelsplatform.

Als gebruikers Bitcoin opnemen of storten, dan kunnen ze vanaf nu de optie “LIGHTNING” selecteren.

Goed voor Lightning

Hierdoor is het een stuk goedkoper (en sneller) om Bitcoin op te nemen van Binance en gaat het storten van Bitcoin ook een stuk sneller dan voorheen. Verder is dit natuurlijk voor het Lightning Network een mooie ontwikkeling. Hierdoor is het nog makkelijker voor een grote groep gebruikers om het Lightning Network eens te proberen.

Binance gaf in mei de eerste hints voor de integratie van het Lightning Network. Destijds moest het tijdelijk de opnames van Bitcoin pauzeren, vanwege een vloedgolf aan transacties binnen het netwerk van Bitcoin, waardoor de transactiekosten omhoog schoten.

Die explosie van de transactiekosten werd grotendeels toegewezen aan de creatie van memecoins op Bitcoin in de vorm van BRC-20 tokens. Dat is een nieuwe tokenstandaard op het netwerk van Bitcoin, waarmee het dankzij Bitcoin Ordinals mogelijk is om tokens te creëren op Bitcoin.

Een mooi rijtje

Met de integratie van het Lightning Network voegt Binance zich bij een mooie rij van beursplatformen. Het voegt zich hierdoor bij Bitfinex, River Financial, OKX, Kraken en CoinCorner. Dat zijn in ieder geval de andere grote namen die het Bitcoin Lightning Network reeds implementeerden.

Coinbase CEO Brian Armstrong sprak ook al zijn intentie uit om het Lightning Network aan Coinbase toe te voegen. Armstrong sprak hierover in april, maar gaf op dat moment geen tijdlijn voor de implementatie.

Wat dat betreft kan het prima nog een paar maanden (of zelfs jaren) duren voordat het mogelijk is om met Lightning te werken op Coinbase. Het Lightning Network is erop gericht om Bitcoin-transacties sneller en goedkoper te maken, omdat het voor gebruikers mogelijk is om buiten de blockchain om zaken te regelen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken