Exchange

Binance gaat kantoor openen in Shanghai

Het lijkt erop dat Binance het onmogelijke heeft bereikt. In een nu al historische zet kondigde de CEO, Changpeng Zhao, aan dat de Binance Academy officieel een kantoor in Shanghai gaat opzetten.


Binance bereikt ‘mijlpaal’ met kantoor in Shanghai

Vandaag juichte Changpeng Zhao op Twitter de prestatie van de Binance Academy-team toe. Ze konden een overeenkomst bereiken met de lokale overheid en een legaal fysiek kantoor in China openen.

https://twitter.com/cz_binance/status/1243463283140517889?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1243463283140517889&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fbinance-to-open-office-in-shanghai-yes-really%2F

Volgens de lokale Chinese nieuwssite  Blockbeats, zal het kernteam van Binance China de krachten bundelen van leden van de Lingang Xinyefang en Lingang Innovation Management College om een ​​”onderzoeksinstituut” in Shanghai op te richten.

Alle betrokkenen zullen ervoor zorgen dat het onderzoek naar de Chinese blockchain plaats gaat vinden. 

Vandaag vond de officiële ondertekeningsceremonie plaats waarin Binance goedkeuring kreeg voor het kantoor. Changpeng Zhao feliciteerde het onderzoeksteam met de belangrijke prestatie. China is tenslotte berucht voor zijn afkeer tegen cryptocurrency-bedrijven op zijn grondgebied. Een volger ,Crypto Godfather en CEO van Block Journal zei:

Gefeliciteerd. Dit is een grotere stap dan mensen beseffen.

Waarop CZ antwoordde:

Ja, de meeste mensen begrijpen de onderliggende verschuiving die zojuist is gebeurd misschien niet. Maar dat is prima.


China eindelijk bijgedraaid over crypto?

Hoewel Zhao wees op de omvang van de prestatie, zei hij ook dat dit nog steeds ‘babystapjes’ waren. Toch zijn babystapjes in de goede richting beter dan reuzenstappen in de verkeerde.

Het feit dat Binance nu een officieel kantoor in Shanghai heeft, betekent echter niet dat de regering soft is geworden voor Bitcoin. je zult merken dat het kantoor is goedgekeurd om blockchain-technologie te onderzoeken en niet om Bitcoin te promoten.

Er wordt nog steeds niet vermeld waar cryptocurrency in dit verhaal past, en het is zeker ook geen groen licht voor een Binance exchange kantoor. De vraag is dus waarom de CEO van Binance zo lyrisch zijn over deze prestatie.

Nou, denk maar terug aan een paar maanden geleden tot november 2019. De Chinese regering leek de cryptocurrency-bedrijven te zuiveren, kantoren te sluiten en naar verluidt gebouwen te plunderen , waaronder … Binance’s kantoor in Shanghai.

Nadat een artikel van The Block uitkwam over een inval in het kantoor van de centrale, verklaarde Zhao heftig:

Geen politie, geen overval, geen kantoor. Ik hoop dat je niet hebt betaald om dat FUD-stuk te lezen.

Dat Binance een kantoor in Shanghai had, werd herhaaldelijk weerlegd. Changpeng Zhao verklaarde later zelfs dat het The Block zou aanklagen wegens valse informatie en beschadiging van de naam Binance.

Vervolgens gaf hij het argument dat kantoren sowieso achterhaalde concepten waren en dat de tijd niet stil staat:

Vier maanden later lijkt het alsof kantoren weer in de mode zijn. Zolang ze officieel zijn goedgekeurd door de lokale Chinese overheid.