Exchange Nieuws

Binance keert terug naar Japan via overname van gereguleerde SEBC

De crypto-exchange Binance zal Japan opnieuw binnenkomen na de overname van de gereguleerde crypto-exchange Sakura Exchange Bitcoin (SEBC). Binance verwierf de exchange, een door Japan Financial Services Agency gelicentieerd bedrijf, in november van 2022. De bedoeling was destijds al om de Japanse cryptomarkt opnieuw te betreden.

Nieuwe naam ‘Binance Japan’

Een lokaal dagblad publiceerde onlangs een rapport waarin werd gesteld dat SEBC zijn huidige crypto-exchange- en makelaarsdiensten vóór 31 mei zou beëindigen en na juni 2023 zou heropenen onder de naam Binance Japan. De SEBC-kennisgeving vermeldde hierbij echter geen officiële lanceringsdatum.

Gebruikers van de SEBC-exchange moeten hun tegoeden vóór 28 mei opnemen. Eventueel resterend saldo op hun accounts wordt op 5 juni automatisch omgezet in Japanse yen en overgemaakt naar hun bankrekeningen. Gebruikers van Binance Japan moeten nieuwe identiteitsverificatie en Know Your Customer (KYC)-controles uitvoeren.

Na bijna 5 jaar keert Binance terug naar Japan door middel van een overgenomen entiteit, nadat een poging om een onafhankelijke licentie te verkrijgen in het verleden mislukte. In 2018 werd Binance gedwongen om zijn activiteiten in Japan te staken nadat financiële toezichthouders hadden gewaarschuwd dat het opereerde zonder toestemming van de autoriteiten.

Nalevingsproblemen van Binance

Binance heeft te maken gehad met nalevingsproblemen in meer dan een dozijn landen. Niettemin heeft de toonaangevende crypto-exchange erin geslaagd om zijn relaties met toezichthouders te herstellen door belangen te verwerven in gereguleerde entiteiten, waardoor het in veel landen waar het eerder problemen ondervond om een onafhankelijke licentie te verkrijgen, opnieuw de markt kon betreden.

Voorafgaand aan de terugkeer naar de Japanse markt, betrad Binance de Maleisische cryptomarkt opnieuw door een belang te verwerven in een gereguleerd uitwisselingsplatform. Bovendien nam de beurs een belang van 18% in een gereguleerde beurs in Singapore. Ondanks weigering van toegang door toezichthouders, verkreeg het cryptoplatform toegang tot het betalingsnetwerk in Britse ponden door een samenwerking met Paysafe.

Japan was op zijn beurt één van de eerste landen die crypto-regelgeving invoerde. Alhoewel de wettelijke vereisten in het begin als streng werden beschouwd, heeft het land nu de wettelijke vereisten voor cryptoplatforms versoepeld, waardoor het gemakkelijker is geworden om onder andere nieuwe crypto-tokens te lanceren.

Exchange nieuws

Crypto.com stopt diensten voor institutionele klanten in de VS
Robinhood delist Cardano, Solana, Polygon; lees hier wanneer de ondersteuning stopt
Gary Gensler stelde zichzelf in 2019 voor als adviseur aan Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Waarom daalt de crypto markt vandaag?
Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?