Exchange

Binance Korea sluit haar deuren na 8 maanden tijd

De Koreaanse tak van Binance, Binance Korea, sluit naar verluidt volgende maand de deuren. De crypto-naar-crypto exchange was pas in april 2020 gelanceerd, waardoor de deuren al na slechts 8 maanden tijd gesloten worden.


Te lage transactievolumes

De sluiting heeft Binance bekend gemaakt via zijn Koreaanse website. Hieruit werd duidelijk dat de Koreaanse tak van de cryptocurrency exchange te kampen had met een krappe liquiditeit en lage transactievolumes.

De sluiting komt nu echter door een aanstaande wet, die het verbied om orderboeken te delen met andere exchanges, ook al is de andere exchange van hetzelfde bedrijf. Hierdoor mag de Koreaanse tak van Binance geen functionaliteiten van Binance zelf gebruiken, zoals de liquiditeitsmotor en de orderafstemmingsmotor. Dit maakt de handel via de Koreaanse tak extra lastig, omdat het al te kampen had met een krappe liquiditeit. Verwacht wordt dat deze aanstaande wet in maart 2021 geïmplementeerd wordt, maar mogelijk wordt dit nog vervroegd.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Stoppen van stortingen, handel en opnames

Alle stortingen op het platform worden vandaag (donderdag) al gesloten, waarna de volledige handel op 8 januari 2021 gestopt zal worden. Alle gebruikers hebben vervolgens tot en met 29 januari 2021 de tijd om hun fondsen van het platform te halen. Op deze datum worden de opnames namelijk stopgezet.

Waar het handelsplatform zal stoppen, stopt uiteraard ook de mobiele Android-app van de exchange. Deze werd momenteel volop ontwikkeld en zat nog in een bètaversie.


Overname Koreaanse onderneming

Onlangs heeft Binance een Koreaanse fintech onderneming, BxB, overgenomen. Deze fintech onderneming werd overgenomen voor een meer succesvolle lancering van Binance Korea. Doordat deze deuren nu sluiten, is het op dit moment nog niet bekend wat er met deze entiteit gaat gebeuren.

Binance heeft bekend gemaakt opnieuw naar de strategieën in het land te gaan kijken op basis van de huidige marktsituatie. Hiermee wordt een mogelijke herlancering, mogelijk in een andere vorm, gesuggereerd.

Ook Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance heeft op deze zaak gereageerd: “Wij zullen altijd blijven zoeken naar nieuwe manieren om onze gebruikers de beste diensten aan te blijven bieden, inclusief al onze Koreaanse gebruikers.” Hiermee lijkt het einde van Binance Korea zeker nog niet in zicht. Het is echter de vraag in wat voor een vorm Binance haar Koreaanse gebruikers wil gaan bedienen.