Binance Logo
Exchange

Binance krijgt principiële goedkeuring om in Kazachstan te opereren

De populaire crypto-exchange Binance heeft naar verluidt een principiële goedkeuring gekregen van regelgevende instanties in Kazachstan om cryptodiensten te exploiteren.

Voorlopige goedkeuring is ontvangen

De ‘Astana Financial Services Authority’ (ofwel AFSA afgekort) heeft inmiddels het voorlopige teken gegeven om een Digital Asset Trading Facility te exploiteren en Custody te verstrekken in het Astana International Financial Centre (AIFC). Hiermee is de AFSA de eerste toezichthouder in Kazachstan die een principegoedkeuring verleent aan een Binance-entiteit.

Binance moet nog steeds zoals ieder ander bedrijf het volledige aanvraagproces voltooien. Verwacht wordt echter dat dit geen nieuwe problemen gaat opleveren, maar het moet nog wel voltooid worden. Hierna kan Binance haar diensten verlenen als exploitant van een Digital Asset Trading Facility en Provider of Custody in het Astana International Financial Centre.

Grote stappen gezet in termen van licenties

Wanneer nieuwe markten gezocht worden door (grote) investeerders, is het van noodzaak om een goede set beheerde regels te hebben en hoge normen voor de regelgevingspraktijk. Dit zorgt op zijn beurt voor de basis van vertrouwen voor het ecosysteem.

De goedkeuring volgt op een paar regelgevende overeenkomsten voor de uitwisseling in Europa en het Midden-Oosten. Afgelopen juli kreeg de Spaanse dochteronderneming van Binance nog groen licht om als cryptoserviceprovider in Spanje te opereren. De goedkeuring was in behandeling sinds eind januari en volgt op Europese registraties met zowel Frankrijk als Italië. Het bedrijf heeft onlangs ook licenties gekregen om in Bahrein en Dubai te opereren. Hiermee worden grote stappen gezet in het verkrijgen van alle licenties in de regio’s waar het cryptobedrijf actief is.

Exchange nieuws

Slecht crypto nieuws: FTX gaat (nog) geen miljarden terugbetalen
Changpeng Zhao, oprichter van Binance, vrijgelaten na vier maanden celstraf
Voormalig Alameda CEO Caroline Ellison krijgt twee jaar gevangenisstraf na rol in FTX-schandaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen