Binance lanceert platform 2.0 met marge handel

 
 

Crypto exchange Binance heeft haar margehandelsplatform gelanceerd. Dit staat in een officiële blogpost die vandaag is gepubliceerd.


Margehandel biedt extra potentie en extra risico

Dat Binance een margeplatform zou gaan lanceren was al bekend. De exchange wil namelijk aan de behoefte van institutionele beleggers voldoen. In de aankondiging van vandaag schrijft Binance dat margehandel het winstpotentieel van handelaren aanzienlijk kan vergroten ten aanzien van het ‘normale’ crypto traden. Echter, margehandel brengt ook grotere risico’s met zich mee. Dit benadrukt Binance mede oprichter Yi He:

“Hoewel de huidige markt voor cryptocurrency platforms voor margehandel tegelijkertijd grotere risico’s en voordelen met zich meebrengt, hebben we er vertrouwen in dat de ontwikkeling ervan in combinatie met kennis over goed risicobeheer op langere termijn grotere voordelen zal opleveren.”

Yi He vertelt verder dat marge handel één van de meest gevraagde updates was door de Binance community. De grootste crypto exchange ter wereld voldoet nu dus aan die vraag.


Hoe gaat Binance 2.0 eruit zien?

Het margehandelsplatform zal gehost worden naast het normale Binance platform als onderdeel van Binance 2.0. In de aankondigingspost staat dat versie 2.0 ook een geavanceerde handelsfunctie bevat voor betere orderafstemmingen en berekeningen van de marge.

De exchange heeft een speciale marge wallet gelanceerd waarmee je jou cryptomunten zonder kosten naar de normale Binance wallet kunt verplaatsen. Op dit moment is margehandel voor 6 cryptocurrencies beschikbaar, namelijk voor: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Binance Coin (BNB), Tron (TRX) en Tether (USDT).

 

In februari dit jaar heeft crypto exchange OKEx vier nieuwe margehandelsparen toegevoegd aan haar platform met een maximaal leverage van 100x. Andere exchanges als Kraken, GDAX en BitMEX bieden ook al margehandel.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken