Binance, BNB
Exchange

Binance reageert op FUD: “Een gezond bedrijf gaat niet ten onder door een tweet”

Binance heeft een lange verklaring gepubliceerd als antwoord op alle vragen van de media en de crypto community over de financiële gezondheid van het bedrijf in de nasleep van de ineenstorting van FTX.

FTX viel omdat het gebruikersgeld verduisterde, en een gezond bedrijf zal niet worden vernietigd door een tweet.

Binance is financieel gezond

In het artikel, getiteld “Facing FUD”, reageerde Binance op beschuldigingen van Reuters dat zijn financiën een “black box” zijn.

Binance schreef dat het niet nodig is om gedetailleerde informatie over zijn financiële status vrij te geven, aangezien het geen beursgenoteerd bedrijf is. Binance voegde eraan toe dat het zelfvoorzienend en “financieel gezond” is, met geen externe financieringsbehoeften en externe investeerders, en geen intentie om in dit stadium naar de beurs te gaan.

Mazars stopt met proo-of-reserve audit

De meest recente poging van Binance om klanten gerust te stellen over de staat van zijn financiën mislukte toen het accountant bedrijf ‘Mazars’ zijn beoordeling van de proof-of- reserves van de beurs van zijn website haalde.

“Mazars stopte met werken met alle crypto bedrijven inclusief Binance”, zo schreef de exchange in zijn meest recente blogpost. Ook schreef Binance dat bijna alle traditionele accountantskantoren, waaronder de Big Four, zich niet willen wagen aan de verificatie van reserves van crypto beurzen.

Eerder deze maand haalden gebruikers massaal hun geld van het Binance platform af. Dit omdat investeerders zich zorgen begonnen te maken over de reserves van de beurs. Volgens Binance is deze zorgen echter onterecht en worden alle klant tegoeden 1 op 1 gedekt. Ook zullen klanten altijd hun activa op kunnen nemen, zo schreef de exchange.

Alle activa van gebruikers in Binance worden 1:1 ondersteund en gebruikers hebben ook het recht om op elk moment munten op te nemen.

“Binance heeft geen schulden”

In de blogpost merkte Binance op dat het een schuldenvrije kapitaalstructuur heeft, zijn dagelijkse activiteiten financiert via gebruikerstransactiekosten en geen gebruikersactiva verduistert. Ook heeft Changpeng Zhao, de CEO van de beurs, laten weten dat het onzin is dat Binance ervoor heeft gezorgd dat FTX ten onder is gegaan.

“Binance zal andere beurzen niet als ‘concurrenten’ beschouwen”. Binance is alleen bezig met het bevorderen en uitbreiden van de acceptatie van de hele industrie. Ook zegt Binance te hopen dat er meer beurzen naast elkaar zullen bestaan in het crypto-ecosysteem.

Exchange nieuws

WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren