Exchange Nieuws

Binance stopt met onmiddellijke ingang de verkoop van aandelen tokens

Binance staakt het aanbod van aandelen tokens, waarmee gebruikers getokenizeerde aandelen van populaire bedrijven kunnen kopen en verkopen.


Géén aankoop meer van nieuwe stocktokens

Nu financiële toezichthouders de aandelentokens van Binance onder de loep hebben genomen, heeft ’s werelds grootste crypto-exchange besloten om te stoppen met de verkoop van de tokens. Een bericht op binance.com vandaag luidt:

“Met onmiddellijke ingang zijn de nieuwe ‘stocktokens‘ niet meer te koop op Binance.com. Binance.com zal na 14 oktober 2021 ook geen stocktokens meer ondersteunen.”

Binance zei dat het de aandelentokens zal stoppen, zodat het zich kan concentreren op “andere productaanbiedingen”.

De aandelentokens, gelanceerd in april, zijn tokenized versies van populaire aandelen zoals onder andere Tesla, Facebook, Google en Coinbase. De tokens worden genoteerd op Binance via een samenwerking met de Duitse investeringsmaatschappij CM-Equity. Het bedrijf heeft ook FTX Exchange en Bittrex geholpen met vergelijkbare stock token-services.


Wat zijn de gevolgen en is er een reden?

Gebruikers die aandelentokens op Binance hebben staan, hebben 90 dagen de tijd om ze te verkopen of om hun bezit te verplaatsen naar een binnenkort te lanceren portal met CM-Equity. Het portaal zal naar verwachting vóór 15 oktober van dit jaar worden geopend.

Een paar uur na de aankondiging van Binance waarschuwde de Hong Kong’s Securities and Futures Commission consumenten dat Binance niet “gelicentieerd of geregistreerd” is om dit soort tokens aan te bieden. De tokens kunnen worden gezien als effecten volgens de wet van Hong Kong. Gisteren zei de Italiaanse financiële toezichthouder, Consob, dat Binance niet bevoegd is om beleggingsdiensten of -activiteiten in het land aan te bieden. Hierbij werd ook verwezen naar aandelentokens.


Duitse financiële toezichthouder waarschuwt Binance

Hoewel niet vermeld in de aankondiging van Binance, schreven de Duitse financiële toezichthouders in april al dat ze vonden dat deze aandelentokens de effectenwetten overtreden. Ook heeft de Britse Financial Conduct Authority een onderzoek gestart om te bepalen of deze tokens inderdaad effecten waren. Britse en Duitse toezichthouders zeiden dat Binance er niet in was geslaagd een ‘prospectus’ in te dienen voordat zijn aandelentokens werden uitgerold.

En vandaag waarschuwde de financiële toezichthouder van Hong Kong dat ze “waarschijnlijk” kunnen worden gezien als effecten onder de Securities and Futures Ordinance. “De SFC tolereert geen enkele schending van de effectenwetten en zal niet aarzelen om handhavend op te treden tegen platformexploitanten zonder vergunning”, zei Thomas Atkinson, uitvoerend directeur van de SFC voor handhaving. Hij zei dit in een verklaring van vandaag.

Binance is al lang een doeltwit voor regelgevers over de hele wereld, gezien de enorme omvang en het aantal gebruikers. In de afgelopen 24 uur heeft Binance meer dan $ 14 miljard aan handelsvolume gehost. Coinbase, de eerste runner-up, verwerkte $ 1,5 miljard, volgens CoinGecko. Om de problemen met regelgeving op te lossen, heeft Binance laatst hun juridisch team versterkt.

Autoriteiten in de Verenigde Staten, evenals delen van Europa en Azië, hebben gezegd dat Binance.com niet bevoegd is om diensten aan hun burgers te verlenen. Maar hoewel Binance in bepaalde landen niet actief is, is het vrij eenvoudig om overal met een internetverbinding toegang te krijgen tot de diensten van de exchange.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten