Regulatie Nieuws

Binance versterkt juridisch team met nieuwe aanwinst van eToro

Jonathan Farnell, voorheen medewerker van eToro, is bij Binance aangenomen als de nieuwe compliance-directeur. De reden van het aannemen van de jurist is een recente botsingen met regelgevers over de hele wereld.


Binance botst met regelgevers

Farnell was eerder directeur compliance bij eToro Money UK en hoofd compliance bij eToroX. Hij zegt het volgende over zijn nieuwe funnctie bij de grootste crypto exchange ter wereld:

“De crypto industrie groeit snel en staat voor unieke uitdagingen. Ik kijk ernaar uit om Binance te helpen groeien in de volgende fase van zijn reis”

Dat Binance juristen zoekt is niet zo gek. In de afgelopen weken en maanden heeft Binance de woede op zijn hals gehaald van financiële toezichthouders over de hele wereld die publiekelijk hebben gewaarschuwd dat Binance geen gelicentieerde crypto exchange is in hun rechtsgebieden.


Binance tegen de wereld

De CEO van Binannce, Changpeng Zhao, heeft herhaaldelijk gezegd dat zijn crypto exchange, de grootste ter wereld, een gedecentraliseerde entiteit is. Daarmee heeft het dus geen hoofdkantoor waar vanuit gewerkt wordt.

Toch is het niet geheel onverwachts dat de regelgevers hier geen genoegen mee nemen. Vorige week vrijdag zei de Kaaimaneilanden Monetaire Autoriteit (CIMA) dat Binance, de Binance Group en Binance Holdings Limited niet geregistreerd, gelicentieerd, gereguleerd of geautoriseerd zijn om als crypto exchange vanuit of binnen de Kaaimaneilanden te opereren.

Op dezelfde dag diende de Thaise Securities and Exchange Commission een strafrechtelijke klacht in tegen Binance voor het uitbuiten van een bedrijf met digitale assets zonder vergunning.

Een paar dagen eerder heeft de Britse Financial Conduct Authority een consumentenwaarschuwing afgegeven over Binance Markets Limited. Een woordvoerder van de FCA vertelde dat het Binance niet direct volledig kan verbieden. Echter, deed het wel wat het kon om klanten te beschermen door Binance Markets Limited te verbieden actief te zijn in het Engeland.

De FCA-woordvoerder vertelde ook dat de regelgevende instantie ‘duidelijk problemen heeft met normen van Binance’. Hierbij doelen ze op de manier waarop het bedrijf omgaat met witwasrisico’s.

Vorige maand gaf het Japanse Financial Services Agency ook een waarschuwing aan Binance. Ze beweerde dat de exchange opnieuw zonder vergunning opereerde in hun reguleringsgebied.

Temidden van al deze regelgevende onenigheden, heeft Binance volgehouden dat het graag zoveel mogelijk wilt samenwerken met regelgevers. Daarnaast zegt Binance dat het de nalevingsvoorschriften zeer serieus neemt.


Download de Newsbit App

De officiële Newsbit App is gelanceerd! Het crypto nieuws nooit meer missen en overal kunnen lezen? Download de app dan nu!


Onbeantwoorde vragen

Het is duidelijk dat het toevoegen van Farnell aan het team deel uitmaakt van Binance’s poging om de uitdagingen op het gebied van regelgeving aan te pakken.

“We zijn vastbesloten om overal waar we actief zijn aan onze nalevingsverplichtingen te voldoen. Het aan boord brengen van Jonathan is een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van ons team”. Zo zei Samuel Lim, Chief Compliance Officer van Binance

In de nasleep van de aankondiging van de CIMA, vertelde een woordvoerder van Binance dat de exchange entiteiten heeft opgenomen onder de wetten van de Kaaimaneilanden, zodat ze nu hun activiteiten uitvoeren die wettelijk zijn toegestaan.

De problemen van Binance lijken steeds groter te worden. Na de consumentenwaarschuwing van de FCA kunnen klanten van Barclays namelijk geen fiat meer verzenden naar Binance.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten